Magyar foci

Kalmár Zsolt eldobta a mankóit, és kiutazna az Eb-re

Czeglédi Zsolt / MTI
Kalmár Zsolt már tudja, hogyan segíthetne a válogatottnak a németországi Európa-bajnokságon
Czeglédi Zsolt / MTI
Kalmár Zsolt már tudja, hogyan segíthetne a válogatottnak a németországi Európa-bajnokságon
Az utóbbi évek talán legpechesebb magyar futballistája Kalmár Zsolt, aki sorozatban harmadszor marad le a válogatott Európa-bajnoki szerepléséről: egyszer szakmai döntés, kétszer pedig sérülés szólt közbe. A fehérvári középpályásnak azonban 28 évesen még komoly tervei vannak klub- és válogatott szinten egyaránt.

„Ismét egy nagy esemény fog kimaradni az életemből. Nem volt könnyű, de kénytelen voltam meghozni ez a döntést. De ha nem műtenek meg, akkor lehet, a fájdalmak miatt nem teljesítek jól, és ezért nem kerülök be az Eb-csapatba. A műtét jól sikerült, jól reagáltam rá, jó a rehabilitáció is, és ha minden jól megy, június-július környékén már el tudom kezdeni a terhelést és a közös munkát a csapattal” – nyilatkozta az Nb1.hu portálnak.

Hozzátette, azért is döntött az újabb műtét mellett, mivel még hat-hét évig biztosan focizni szeretne.

„Olyan állapotban szeretnék visszatérni a Fehérvárba, majd jó teljesítménnyel kiérdemelni újra a válogatottságot, hogy motiváló célokért tudjak küzdeni.

Nincs semmi sem veszve, mert tudom, hogy mit kell beletennem, hogy vissza tudjak térni a sérülésből. Maximálisan bízom magamban, hogy fájdalommentesen és jó állapotban vissza tudok térni.

Tervezi is a meccsnézéseket, a válogatott következő két összecsapásán biztosan ott lesz.

„Fehérvár-meccsen már jártam, mankó nélkül már el tudtam menni. Az Eb-t még nem tudom, mert éppen akkor kezdődik majd a felkészülésünk, de egy meccsre ki szeretnék mindenképp menni.

Ott szeretnék lenni a csapat mellett, és szurkolni, hogy minél jobb eredményt tudjon elérni.

Kapcsolódó
A fénykorát élő Dzsudzsák, a gólkirályi címet kisajátító Nikolics és a Fehér Pelé – a 2000-es évek legjobb magyar góllövői külföldön
Nagyon belejött a gólszerzésbe idén a 19 éves Vancsa Zalán, aki már tíz gólnál jár a belga másodosztályú Lommel csapatában. Sok vagy kevés ez a 10 gól? Nos, talán elsőre meglepő lesz, milyen sok magyar játékos hozott össze a 2000-es években kétszámjegyű góltermést egy külföldi bajnokság első vagy másodosztályában.
Olvasói sztorik