Magyar foci

„Elítélem a megkülönböztetés minden formáját” – Mészöly Géza reagált arra, hogy enyhítették a büntetését

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

Kiállok az egyenlőség mellett és elítélem a megkülönböztetés minden formáját Az elővigyázatlan szóhasználatom miatt elnézést kérek mindenkitől, akit ezzel a szóval esetleg megsértettem

– idézi az Újpest FC közleménye Mészöly Géza vezetőedző szavait.

Mészölyt a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága korábban egy plusz két hónapra eltiltotta, miután nagydarab fekaként beszélt az Újpest nigériai csatáráról, Franklin Saseréről. A FEB aztán csökkentette az edző büntetését, kettő plusz három meccsre tiltották el – mellette 500 ezer forintos pénzbírságot kapott –, és mivel előbbi kettőt letöltötte, így pénteken már ott lehet a Felcsút elleni mérkőzésen a kispadnál.

Korábban egyébként maga Csányi Sándor MLSZ-elnök beszélt arról, hogy az első büntetés volt a legenyhébb adható szankció az UEFA-szabályzatokkal összhangban kialakított magyar fegyelmi szabályzat alapján. Hozzátette még, hogy ő is erősnek érzi, de a feka szó, akármilyen szándékkal is hangzott el, egyértelműen faji megkülönböztetés és egy vezetőedzőnek figyelnie kell rá, hogy mit mond.

Ezek után a fegyelmi bizottság úgy ítélte meg, hogy Mészöly Géza az elhangzott kifejezést nem bántó vagy gyűlöletkeltő célzattal mondta, márpedig így nem minősül rasszizmusnak és nincs előírt minimum büntetési tétel.

Az Újpest az ügyet lezártnak tekinti.

Kapcsolódó
Szoboszlait megbírságolták, mert gyorsan hajtott Angliában
A 112 kilométer per órás sebességkorlátozást lépte túl.
Olvasói sztorik