Élő Magyar foci

Hazai pályán is kikapott, így kiesett a Konferencia Ligából a Fradi

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A Ferencváros csütörtök este 1-0-ra kikapott az Olympiakosztól a Konferencia Liga egyenes kieséses szakaszában.

A zöld-fehérek irányítottak a mérkőzés elején, de ebből helyzet nem alakult ki. Apránként átvette a kezdeményezést, ebből azonban lettek görög helyzetek a hajrára. A 37. percben egy labdaszerzés után Horta indította zseniális passzal Fortuniszt, aki azonban apu fölé lőtt. Két perccel később Abu Fani rosszul emelt vissza egy labdát, Podence megszerezte és kapu fölé lőtte.

Varga Jennifer / 24.hu Abu Fani sokat vállalt, de nem tudott tökéletes meccset hozni.

Végül mégse úszta meg a Fradi, bár elsőre Varga Barnabás tizenhatoson kívüli becsúszását fújta le Clément Turpin játékvezető, de a görögök beívelését kapura fejelte El-Kabi, ami Samy Mmaee kezére pattant. Balszerencsés pillanat volt, de annyira egyértelmű, hogy Turpin egyszer nézte meg a VAR lassítását. A tizenegyest El-Kabi a jobb alsóba lőtte.

Varga Jennifer / 24.hu

Szünetben kettőt is cserélt Dejan Stankovic, de érdemi változás nem történt, a Fradi erőlködött, próbált dominálni, de csak egy-egy veszélyes beadásra futotta az erejéből. Az Olympiakosz végig lassította a mérkőzés dinamikáját, de kontrából többször is veszélyes volt. A hajrára kinyílt a Fradi, így a csereként beálló Stevan Joveticnek is volt két helyzete, míg a hazai csapatnak egy ötösön végigguruló centerezése akadt. Újabb gól azonban nem esett, maradt az 1-0-s görög siker.

A végén a görögök örülhettek.

Mivel az első mérkőzésen is kikapott a Fradi, kettős vereséggel kiesett.

Konferencia Liga, a 16 közé kerülésért, visszavágó

Ferencváros – Olympiakosz (görög) 0-1 (0-1)
Budapest, Groupama Aréna, 21 057 néző
v.: Clement Turpin (francia)

FTC: Dibusz – Wingo (Makreckis – 46.), S. Mmaee, I. Cissé, Civic (Ramírez – 66.) – Zachariassen (Ben Romdhane – 66.), Maiga, Abu Fani, Marquinhos (Katona – 86.)– Kodro (Pesic – 46.), Varga

Olympiakosz: Paszhalakisz – Rodinei, Recosz, Carmo, Ortega – Hezze, Chiquinho (Carvalho – 90.) – Fortunisz (Iborra – 74.), Horta (Maszurasz – 74.), Podence – El-Kabi (Jovetic – 79.)

gól: El-Kabi (45. – tizenegyesből)

sárga lap: Varga B. (42.), Abu Fani (87.)

Továbbjutott: az Olimpiakosz kettős győzelemmel, 2-0-s gólkülönbséggel.

Vége, újra 1-0 lett

Nem esett gól a második félidőben, így a tizenegyes mindent eldöntött.

Ez már nagyon közel volt!

Maszurasz a földön maradt a tizenhatoson belül, de nem állította meg a játékot Turpin, a Fradi pedig eljutott a másik kapuig, de a keresztbe lőtt labdáról mindenki lemaradt, Carmo pedig pont el tudta még pöccinteni.

Ezt szépen összehozta az Olympiakosz

Egy szabadrúgást rövid passzokkal végezték el, Podence és Iborra játszott össze, végül a spanyol lőtt kapura, de ezt könnyen fogta Dibusz. De el kell ismerni, szép volt.

Jovetic lövését védte Dibusz nagy bravúrral

Egy ellentámadás végén akár tizenegyest is kaphatott volna az Olympiakosz, de végül a felszabadítást összeszedte Hezze, Jovetichez passzolt, a montenegrói pedig célba vette a hosszú alsót. Dibusz ujjheggyel védett.

Azért minden nem jön be!

El-Kabi ollózva próbált gólt szerezni, de megpattant egy védőn, a lecsorgót pedig megfogta Dibusz.

Ebben több is lehetett volna

Abu Fani beadását Cissé az ötösről jócskán a bal alsó mellé fejelte, pedig mögötte jól érkezet Mmaee. Ugyan kínlódott a Fradi, hogy támadást építsen, de az elmúlt tíz percben irányított az FTC.

Majdnem jött egy büntető az FTC-nek is

Zachariassen esett el az ötösön belül, miközben a görög kapussal ütközött. Volt némi kavarodás is, elég gyanús helyzet volt, de nem is vizsgálta meg a VAR. Ment tovább a játék.

Cserél a Fradi

Méghozzá posztra, Kodro helyett Pesic a folytatásban, valamint Makreckis állt be Wingo helyett.

Vége is a félidőnek

Az elején a Fradi irányított, utána apránként az Olympiakosz. A nagy helyzetek csak a hajrában jöttek, de két ziccert is elhibáztak a vendégek. Amikor viszont Samy Mmaee kezére pattant a tizenhatoson belül a labda, tizenegyest kaptak a görögök, amit El-Kabi nem puskázott el. Így vezet 1-0-ra az Olympiakosz félidőben.

Tizenegyessel vezet az Olympiakosz

Elsőre Varga Barnabás tizenhatoson kívüli becsúszását fújta le Turpin játékvezető, de a beívelését kapura fejelte El-Kabi, ami Samy Mmaee kezére pattant. Balszerencsés pillanat volt, de annyira egyértelmű, hogy Turpin egyszer nézte meg a VAR lassítását. A tizenegyest El-Kabi vállalta el és a jobb alsóba lőtte.

És ez is kimaradt!

Abu Fanit becsabdázták a bal oldalon a görögök, nagyon pontatlanul próbálta megjátszani a hátvédeket, Podence le is csapott rá, de hét méterről kapu fölé lőtt.

Na, ez hatalmas helyzet volt!

Egy labdaszerzés után Horta egy egészen zseniális labdával találta meg Fortuniszt, de a lövése kapu fölé szállt

Nem rágtuk le a körmünket

Már csak tíz perc van hátra a félidőből, de nem volt igazán jó meccs eddig. Rengeteg a hiba, a Fradi görcsösen menne előre, az Olympiakosz mindent igyekszik lelassítani. Kevés a helyzet, kevés a történés.

Megfordult a játék képe

Az első 10-15 perc még jóval többet volt a labda a Ferencvárosnál, de apránként az Olympiakosz vette át a kezdeményezést. Két kapu fölé szálló lövés lett ennek az eredménye, semmi több.

Egy blokkolt lövés itt, egy veszélyes szöglet ott

Egész szép támadást vezetett a Fradi, de Marquinhos kicsit elönzőzte a dolgot és ellőtte a labdát, pedig előtte tornyosult egy védő. Pár perccel később viszont Podence és Fortunisz megkeverte a kártyákat egy szögletnél, de a eívelést kifejelte a Fradi.

Majdnem bajba került a Fradi

Hirtelen ritmust váltott az Olympiakosz egy labdaszerzés után, Horta a kapuval szemben nagyjából 18 méterről lőhetett. Egy ütemmel viszont később lőtt, mint lehetett volna, a Fradi belső védői így blokkolni tudtak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik