Élő Magyar foci

Hazai pályán is kikapott, így kiesett a Konferencia Ligából a Fradi

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A Ferencváros csütörtök este 1-0-ra kikapott az Olympiakosztól a Konferencia Liga egyenes kieséses szakaszában.

A zöld-fehérek irányítottak a mérkőzés elején, de ebből helyzet nem alakult ki. Apránként átvette a kezdeményezést, ebből azonban lettek görög helyzetek a hajrára. A 37. percben egy labdaszerzés után Horta indította zseniális passzal Fortuniszt, aki azonban apu fölé lőtt. Két perccel később Abu Fani rosszul emelt vissza egy labdát, Podence megszerezte és kapu fölé lőtte.

Varga Jennifer / 24.hu Abu Fani sokat vállalt, de nem tudott tökéletes meccset hozni.

Végül mégse úszta meg a Fradi, bár elsőre Varga Barnabás tizenhatoson kívüli becsúszását fújta le Clément Turpin játékvezető, de a görögök beívelését kapura fejelte El-Kabi, ami Samy Mmaee kezére pattant. Balszerencsés pillanat volt, de annyira egyértelmű, hogy Turpin egyszer nézte meg a VAR lassítását. A tizenegyest El-Kabi a jobb alsóba lőtte.

Varga Jennifer / 24.hu

Szünetben kettőt is cserélt Dejan Stankovic, de érdemi változás nem történt, a Fradi erőlködött, próbált dominálni, de csak egy-egy veszélyes beadásra futotta az erejéből. Az Olympiakosz végig lassította a mérkőzés dinamikáját, de kontrából többször is veszélyes volt. A hajrára kinyílt a Fradi, így a csereként beálló Stevan Joveticnek is volt két helyzete, míg a hazai csapatnak egy ötösön végigguruló centerezése akadt. Újabb gól azonban nem esett, maradt az 1-0-s görög siker.

A végén a görögök örülhettek.

Mivel az első mérkőzésen is kikapott a Fradi, kettős vereséggel kiesett.

Konferencia Liga, a 16 közé kerülésért, visszavágó

Ferencváros – Olympiakosz (görög) 0-1 (0-1)
Budapest, Groupama Aréna, 21 057 néző
v.: Clement Turpin (francia)

FTC: Dibusz – Wingo (Makreckis – 46.), S. Mmaee, I. Cissé, Civic (Ramírez – 66.) – Zachariassen (Ben Romdhane – 66.), Maiga, Abu Fani, Marquinhos (Katona – 86.)– Kodro (Pesic – 46.), Varga

Olympiakosz: Paszhalakisz – Rodinei, Recosz, Carmo, Ortega – Hezze, Chiquinho (Carvalho – 90.) – Fortunisz (Iborra – 74.), Horta (Maszurasz – 74.), Podence – El-Kabi (Jovetic – 79.)

gól: El-Kabi (45. – tizenegyesből)

sárga lap: Varga B. (42.), Abu Fani (87.)

Továbbjutott: az Olimpiakosz kettős győzelemmel, 2-0-s gólkülönbséggel.

Az Olympiakosz terve világossá vált

Beálltak védekezni a görögök. Nekik ugyebár tökéletes a 0-0 is a továbbjutáshoz, ezért átadták a labdát és a területet a Fradinak. Néha El-Kabi kilép megzavarni a védőket, de egyáltalán nincs magas letámadás, labdaszerzés esetén viszont tudatosan lassítja a játékot az Olympiakosz.

A Fradi kezdte a mérkőzést

De a felívelésből nem lett semmi. Nem estek egymásnak a csapatok, de azért egész jó sebességgel indult a meccs.

„Azt akarom, hogy pokoli hangulat legyen a stadionban"

Ne csak nézzék az emberek ezt a meccset, hanem legyenek részesei. Azt kérem tőlük, hogy ne guruljanak dühbe, ha a játékosok egy-egy passzt vagy átadást elhibáznak, hanem végig higgyenek abban, hogy győzhetünk, higgyenek a csapatban.  Tudom, hogy ezt követően is lesznek még meccsek, de ez a nagybetűs meccs a szezonban

– kérte Stankovic a drukkereket.

Tekintettel arra, hogy minden jegy elkelt a mérkőzésre, ez a kívánsága bizonyára teljesülni fog.

Olvasói sztorik