Magyar foci

Tovább erősít az Újpest

Fotó: KURT DESPLENTER / BELGA MAG
Fotó: KURT DESPLENTER / BELGA MAG

Az Újpest FC tulajdonosváltása ugyan megtörtént, de pont az üzletre csak az átadás-átvétel végleges lezárása után kerülhet, amire előre láthatóan április végén kerülhet sor. Roderick Duchatelet, a korábbi tulajdonos azt nyilatkozta egy belga lapnak, hogy addig is a napi menedzsment élén marad.

A hírek szerint az is kifejezett érdeke, hogy a klub ne essen ki az élvonalból, ennek érdekében múlt hét csütörtökön kirúgta a hosszú éveken át bizalmi emberének számító Nebojsa Vignjevicet és Mészöly Gézát nevezte ki vezetőedzőnek, – akivel az első meccsén le is győzte a Diósgyőrt az Újpest (2-1) – illetve egyre-másra jelenti be az új igazolásokat a klub.

Hétfő délben a 26 esztendős elefántcsontparti védekező középpályást, Aboubakar Keitát szerződtették (nyitóképen kékben). 

Keita hazájában, Abidjan városában született. 2015-ben került Európába, ahol a 15-szörös dán bajnok FC Köbenhavn utánpótlásában pallérozódott. Egy évvel később fel is került a felnőttekhez, majd a koppenhágaiak több csapatnak is kölcsönadták. Így megjárta többek között a belga és a svéd élvonalat is, és játszott egyebek mellett a Charleroi, az OH Leuven és a Halmstad együttesében, legutóbbi klubja pedig az AIK Stockholm volt, de momentán szabadon igazolható labdarúgóként szerezte meg az Újpest a játékjogát.

A 26 éves védekező középpályás kétszeres dán bajnoknak és kupagyőztesnek vallhatja magát, öt alkalommal szerepelt Elefántcsontpart U23-as válogatottjában, és a 2016/17-es idényben a Bajnokok Ligája-csoportkörben, valamint az Európa Ligában is szerzett értékes meccstapasztalatot. Keita a 19-es mezszámot viseli majd a lila-fehér mezén – számolt be az ujpestfc.hu.

Kapcsolódó
„Politikai döntés született, be kellett végre emelni az Újpestet is a NER-körbe”
A második legöregebb magyar sportegyesületnél, az Újpestnél záporoztak a bejelentések a napokban: Roderick Duchatelet, a belga tulajdonos eladta a klubot, bejelentettek egy új igazolást, majd kirúgták a vezetőedzőt, Nebojsa Vignjevicet és kinevezték Mészöly Gézát.
Olvasói sztorik