Magyar foci

Vignjevicet lapátra tette az Újpest

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

Menesztették az Újpest FC labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról Nebojsa Vignjevicet.

„Az Újpest FC a mai napon felmentette Nebojsa Vignjevicset a vezetőedzői feladatok elvégzése alól, így a továbbiakban nem ő felel majd a szakmai munkáért. A vezetőedzői poszt betöltéséről az Újpest FC a közeljövőben tájékoztatja a szurkolóit és a média képviselőit” – áll az Újpest honlapján.

A szerb szakember távozása azután vetődött fel a napokban, hogy a fővárosi csapat gyengén szerepel az OTP Bank Ligában és a sajtóban elterjedt, hogy a klub tulajdonosváltás előtt áll. Kedden délután aztán kiderült, hogy a MOL-csoport leányvállalata, a MOL Vagyonkezelő Zrt. többségi tulajdont szerez a labdarúgóklubot üzemeltető cégben, az Újpest 1885 Futball Kft.-ben,

azaz a belga Roderick Duchatelet, aki 2011 őszétől volt tulajdonos, megválik a klubtól.

Vignjevic még ott ült aznap este a Debrecen elleni hazai bajnoki mérkőzésen, amelyet csapata 2-1-re elveszített, az edző pedig megtörten nyilatkozott a lefújás után, valószínűleg akkor már tudta, hogy itt a vége.

Az NB I 10. helyén álló Újpest kilenc forduló óta nyeretlen, és ebben az időszakban mindössze egy pontot gyűjtött.

A szerb tréner tavaly májusban tért vissza Újpestre, előtte 2013 és 2020 között vezette a csapatot, amellyel kétszer Magyar Kupát nyert, egyszer pedig bajnoki bronzérmet szerzett.

Olvasói sztorik