Magyar foci

Új tulajdonosa már van, pontja még nincs 2024-ben az Újpestnek

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

A Debrecen kedd este 2-1-re győzött Újpesten az NB I 19. fordulójának nyitómeccsén.

Pedig már az első percben vezethettek volna a lila-fehérek, ha Megyeri Balázs nem védi szépen Csoboth Kevin közeli próbálkozását. A rendkívül gyenge színvonalú találkozón alig-alig kerültek helyzetbe a csapatok, Kiss Tamás átlövése és egy szöglet után Banai Dávidhoz hulló labda okozott némi izgalmat.

A fordulópontot az 59. perc hozta, amikor Stefan Jevtoskit egy meggondolatlan becsúszás miatt kiállították, innentől pedig többet volt a labda a DVSC-nél. Hatalmas nyomásról ugyan nem beszélhetünk, de végül mégis sikerült gólt lőnie a vendégeknek, Ferenczi János bal oldalról érkező beadásánál nem értette meg egymást a két belső védő, Brandon Domingues pedig teljesen tisztán fejelhetett a kapuba.

Nem sokkal később Thor Úlfarsson is fejelt egy gólt, de a videós felvételek tanulmányozása után Pintér Csaba érvénytelenítette a találatot egy szabálytalanság miatt. A csereként beálló George Ganeanak voltak még lehetőségei, egy pattintott lövését védte Megyeri, majd egy tizenegyesgyanús helyzetet is produkált, de nem kapott büntetőt az Újpest.

A kegyelemdöfés a 93. percben jött, egy labdavesztés után a csereként beálló Dzsudzsák Balázs középre gurított labdáját lőtte Domingues az üres kapuba. A végeredmény csak a 99. percben alakult ki, amikor Ognjen Radosevic büntetőt harcolt ki, ezt pedig Heinz Mörschel értékesítette.

Így is győzött a Debrecen, vagyis az újpestiek még nem szereztek pontot a tavasszal lejátszott mérkőzéseiken.

Kapcsolódó
A MOL-csoport vásárolja meg az újpesti focicsapatot
Roderick Duchatelet aláírta az eladásról szóló papírokat.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik