Magyar foci

Mészöly Géza lett az Újpest FC vezetőedzője

Koszticsák Szilárd / MTI
Mészöly Géza a szombathelyi focicsapat megbízott edzőjeként 2016-ban.
Koszticsák Szilárd / MTI
Mészöly Géza a szombathelyi focicsapat megbízott edzőjeként 2016-ban.

Az Újpest FC bejelentette hivatalos honlapján, hogy szerződtette Mészöly Gézát.

A tulajdonosváltás után futótűzként terjedt a hír, hogy Nebojsa Vignjevic gyorsan távozni kényszerül majd, sokak szerint ezért volt annyira enervált a keddi, Debrecen elleni mérkőzésen is az edző. Csütörtökön délelőtt menesztették is a szerb szakembert, este pedig kiderült, hogy a legtöbbet emlegetett jelölt, Mészöly lesz az utód. Az nem derült ki a bejelentésből, hogy meddig írt alá.

Stabilizálni szeretném a csapatot, azt akarjuk, hogy a játékosok felszabadultak legyenek. Volt már ilyenben részem, 2004-ben is hasonló helyzetben vettük át a társaságot, akkor is görcsöltek a srácok. Most valamivel kevesebb időnk van, de van 14 meccsünk, hogy bizonyítsuk, ez a keret többre hivatott

– nyilatkozta a klub oldalának Mészöly.

Az 56 éves szakember harmadjára vállalja el a feladatot, először 2004 februárjában ült le a kispadra, az idény végén pedig egy ponttal maradt csak le az aranyéremről, de 2006-ban is ezüstérmet nyert vele az Újpest. Ezután nem sikerült jól a szezonkezdés és menesztette őt a vezetőség, de 2009-ben ismét újpesti vezetőedző lett, ám 2011-ben ismét távozott. Utoljára a Szombathelyi Haladás szakmai vezetője volt.

Kapcsolódó
Nagy ígéretek, apátia, majd újpesti remény: a Duchatelet-éra után a Fradi ellenpólust kaphat
Vége lett (?) az Újpest FC megpróbáltatásainak: a klub várhatóan áprilistól a MOL-csoport ernyője alá kerül. Pénznél azonban sokkal több kell ahhoz, hogy a teljes letargiába süllyedt csapat kimásszon a gödörből.
Olvasói sztorik