Magyar foci

„Végül én döntöttem úgy, hogy szeretnék visszatérni” – NB I-es klub vásárolta ki diósgyőri csatárt

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

Lukács Dániel elhagyja Diósgyőrt és visszatér Kecskemétre. A KTE bejelentése szerint az előző szezon ezüstérmese végleg megvette a 27 éves csatár játékjogát.

Lukács játszott korábban a Honvédnál és Újpesten is az NB I-ben, majd 2020-ban igazolt Kecskemétre. Rengeteget tett azért a 2021-22-es szezonban, hogy a csapat feljutott az élvonalba, 25 találattal gólkirály lett, volt mellette nyolc gólpassza is, a Kecskemét pedig nagy meglepetésre a Diósgyőrt ütötte el a szintlépéstől. Lukács Dániel a szezon közben viszont előszerződést kötött a DVTK-val, így maradt a másodosztályban, majd a miskolciaknál 19 gólt és 17 gólpasszt jegyzett, így egymást követő második évben is feljutás részese volt. Az ősszel 17 mérkőzésen két gólja és két gólpassza volt az NB I-ben.

Lukács Dániel őszi statisztikái.

Lukács a kecskeméti klubhonlapon elmondta, hirtelen jött a váltás, mert a Diósgyőr visszautasította az első ajánlatot, úgy készült, hogy marad tavasszal is.

Aztán csak megegyeztek a felek, így végül én döntöttem úgy, hogy szeretnék visszatérni Kecskemétre. Nehéz volt, mert nem arról volt szó, hogy ne szerettem volna Diósgyőrben játszani, de Kecskeméten más szerepkörben számítanak rám, ami fontos szempont volt

mondta Lukács, aki egyelőre nem kéri vissza a 10-es mezszámot Nagy Krisztiántól, majd a nyáron visszatérnek rá.

A Kecskemét eddig aktív az átigazolási piacon, Lukács érkezése előtt eladta Szuhodovszki Soma játékjogát a Debrecennek, míg Szalai Gábort a svájci élvonalban szereplő Lausanne vásárolta ki a szerződéséből. A csapat jelenleg a nyolcadik helyen áll az NB I-ben.

Kapcsolódó
Szoboszlai Szalahról: Ha passz helyett cselez vagy egyedül próbálkozik, azért teszi, hogy gólt szerezzen
Nem zárja ki, hogy az egyiptomi támadó távollétében változik majd a szerepköre a Liverpoolban, de egyelőre az a legfontosabb, hogy mielőbb visszatérjen.
Olvasói sztorik