Magyar foci

„Megkönnyeztem a búcsút” – svájci csapat vásárolta ki a szerződéséből a kecskeméti focistát

Bús Csaba / MTI
Bús Csaba / MTI

Hivatalossá vált, amit pár napja már sejteni lehetett, azaz Szalai Gábor Kecskemétről a svájci élvonalban szereplő FC Lausanne-Sporthoz igazolt. A svájciak a napokban jelezték, hogy kifizetnék a játékos kivásárlási árát, majd megegyeztek a labdarúgóval is, aki átment az orvosi vizsgálatokon.

A 23 éves Szalai a KTE színeiben összesen 127 tétmérkőzésen lépett pályára, ezeken 22 gólt szerzett védő létére.

„Nehéz mit mondani, nem is tudom, hogy honnan kezdjem. Itt nőttem fel, 5 éves korom óta egy kis kitérővel gyakorlatilag végig a KTE-ben fociztam. Jó tapasztalat volt az a két év, de itt lettem felnőtt játékos, először az NB III-ban, aztán az NB II-ben, majd az NB I-ben már itt kaptam válogatott meghívót. Ez egy olyan szelete karrieremnek, amit sosem fogok elfelejteni. Mindenképpen magammal viszem azt a mentalitást, illetve azt a csapatszellemet, ami mindig is sajátja volt ennek a klubnak.

Nagyon nehéz volt a többiektől elbúcsúzni, hiszen sokan nem is tudtak az eseményekről, olyan gyorsan zajlott le minden. Bevallom, megkönnyeztem, de nem akartam úgy elmenni, hogy nem köszönök el mindenkitől.

Még én sem fogom fel teljesen, mi történik velem, de nagyon örülök, hogy kaptam egy ilyen lehetőséget” – idézi a kecskemétiek honlapja Szalait, aki úgy érezte, hogy a svájci csapat egy jó következő lépcsőfok lesz számára.

Szalait Marco Rossi is behívta már a magyar válogatottba tavaly nyáron, igaz a debütálására még várni kell. A Lausanne-Sport jelenleg a 10. helyen áll a 12 csapatos svájci bajnokságban.

Kapcsolódó
A Fehérvárról a Fradiba igazolt Kodro: Boldog vagyok, hogy részese lehetek ennek a nagyszerű klubnak
A bosnyák csatár elsődleges feladatának azt tartja, hogy segítse új csapattársait, ha jönnek a gólok és a gólpasszok is, az a ráadás.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik