Magyar foci

A magyar válogatotté a leghosszabb veretlenségi sorozat Európában

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

Meglepetés a dél-amerikai vb-selejtezőkön: a világbajnok, Lionel Messivel felálló argentin csapat hazai pályán kapott ki Uruguaytól, és ezzel véget ért a négyes győzelmi, valamint a tizennégy mérkőzést számláló veretlenségi sorozata.

Bocsák Bence írta a Twitteren, hogy az argentinok veresége azt jelenti, immár a válogatottak közül a magyar csapatnak van a leghosszabb veretlenségi sorozata. Marco Rossi csapata egy 90+7. perces öngóllal egyenlített a bolgárok elleni Eb-selejtezőn, amivel kijutott a jövő évi, németországi Eb-re, és 11 meccsesre nyújtotta a veretlenségi sorozatát.

Ami Európában valóban a legjobbnak számít, de Kolumbiát nem előzi a magyar csapat, a Brazíliát Luis Díaz duplájával legyőző dél-amerikai csapat ugyanis 2022 februárjában szenvedett utoljára vereséget, azóta viszont 16 találkozót hozott le kudarcélmény nélkül (11 győzelem és 5 döntetlen került a statisztikába ebben az időszakban).

A magyar csapat 2022 szeptemberében, az olaszok elleni hazai Nemzetek Ligája-találkozón szenvedett legutóbb vereséget. Azóta hat győzelmet és öt döntetlent számlál a válogatott, amely még nem szenvedett vereséget, mióta Szoboszlai Dominik a csapatkapitány.

A magyar csapat vasárnap Montenegró ellen zárja az Eb-selejtezőket a Puskás Arénában.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik