Nemzetközi foci

Montenegró nyert és még mindig lesz esélye kijutni a budapesti Eb-selejtezőn

ANDREJ ISAKOVIC / AFP
ANDREJ ISAKOVIC / AFP

A montenegrói labdarúgó-válogatott csütörtökön 2-0-ra legyőzte Litvániát az Európa-bajnokság csoportkörének hetedik fordulójában.

Edvin Kuc már a harmadik percben vezetést szerzett a hazai csapatnak, amikor egy rövid felszabadítást hatalmas erővel bombázott a kapuba

A végeredményt Stevan Jovetic állította be, aki a kisvárdai Driton Camaj védők mögé emelt labdáját lőtte a bal alsó sarokba.

Sikerével a montenegrói válogatott 11 pontos a G csoportban és még van matematikai esélye arra, hogy egyenes ágon kijusson az Európa-bajnokságra. Ehhez vasárnap Budapesten győznie kell, miközben Szerbia nem szerez pontot Bulgária ellen. A magyar válogatott már biztosan kijutott az Eb-re, miután Szófiában 2-2-es döntetlent játszott egy kalandos mérkőzésen.

A többi csoportban is zajlott az élet, Szlovákia 4-2-re legyőzte Izlandot, amivel biztosította a helyét a tornán, Portugália legyőzte Liechtensteint és Spanyolország is hozta a kötelezőt Cipruson. A nap meglepetését Azerbajdzsán okozta, amely legyőzte Svédországot 3-0-ra.

Kapcsolódó
97. perces öngóllal jutott ki az Eb-re a magyar válogatott
Petkov fejelt ki minket a nyári tornára.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik