Magyar foci

„Az elvárások egyértelműek” – régi ismerősnek kell megmentenie a ZTE-t

ztefc.hu
ztefc.hu

Márton Gábor hétfőn visszatért a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Zalaegerszeg vezetőedzői posztjára. A zalaiak 13 forduló után az élvonal tabellájának tizedik helyén állnak, ezért az eddigi vezetőedző, Boér Gábor az MTK Budapest elleni pénteki 2-0-s vereség után vasárnap lemondott posztjáról.

„Nagyon jó érzés visszatérni, hiszen bár rövid időt töltöttem itt, de nagyon szép eredményeket értünk el, rengeteget kaptam az itteni emberektől, a szurkolóktól és a csapattól is. Bízom benne, hogy most is hasonlóképpen alakul az előttünk álló időszak és rengeteg közös sikert ünnepelhetünk együtt” – nyilatkozta a ZTE FC honlapján a régi-új vezetőedző.

Márton 2020-ban fél évet töltött Zalaegerszegen és bennmaradáshoz segítette a csapatot, majd sorrendben a Fehérvár FC, az MTK Budapest, illetve a Kozármisleny edzője volt. Utóbbinál pont az előző szezon legfontosabb mérkőzéseiről tiltották el májusban.

Úgy gondolom, az elvárások egyértelműek, hiszen a fő cél az, hogy a ZTE FC bennmaradjon az NB I-ben

– szögezte le Márton.

A vezetőedzőnek és a sportigazgatónak egyébként nem csak a munka miatt van közös múltja. Sallóinak volt egy nyilatkozata korábban azzal kapcsolatban, hogy Mártonnal feltámadt a ZTE: „A Fociológia című könyvben leírják pontosan, hogy a teasütemény is ülhetne a kispadon – ami természetesen túlzás – mert gyakorlatilag minden váltásnál jön egy pozitív fellendülés” – mondta akkor az M4 Sporton, míg az edző állítólagos nehéz természetét firtató kérdésre ezt válaszolta:

Nem nehéz eset, ha el tudod viselni, hogy nála nincs okosabb, szebb, gyönyörűbb és jobb szakember a világon…

Márton Gábor a csakfoci.hu-nak adott interjújában előjött mindez, akkor úgy reagált: „Valóban tett egy ilyen nyilatkozatot, melyen több szakmabeli és jómagam is meglepődtem, sértőnek is éreztem, de nem gondolom ilyen embernek magam. Ráadásul ezt azután mondta, hogy a ZTE -vel kiesőhelyről visszakapaszkodtunk és jó játékkal végül a középmezőnyben végeztünk”.

Most viszont újra azon dolgozhatnak, hogy a ZTE az élvonalban maradjon.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik