Magyar foci

Itt a vége: már nem Márton Gábor a Fehérvár edzője

MTI/Vasvári Tamás
MTI/Vasvári Tamás

Miután az idei hat bajnokijából csak egyet nyert meg, és ezeken meccseken összesen négy pontot szerzett,

a Fehérvár focicsapatának vezetősége menesztette Márton Gábor vezetőedzőt.

„Már nem Márton Gábor klubunk vezetőedzője, a szakemberrel hét hónap után – közös megegyezéssel – szerződést bontottunk. Segítői, Takács Lajos pályaedző és Victor Moore erőnléti edző is távoznak a Viditől. Márton Gábor júliusban vette át a vezetőedzői posztot, 28 tétmérkőzésen 13 győzelem, 8 döntetlen és 7 vereség volt a mérlege. Márton Gábornak és segítőinek sok sikert kívánunk további pályafutásukhoz!” – olvasható a klub honlapján.

A szombati, DVTK elleni bajnokira Szalai Tamás pályaedző készíti fel a csapatot és ő ül majd a kispadon.

Az MTK elleni hazai vereség után már az 54 éves Márton is tett rá utalást, hogy nem biztos, hogy vele folytatódik a szezon. „Nem vagyok az a típus, aki feladja, de eljön az a pont, amikor át kell beszélni a folytatást. Ha az ember már nem tud segíteni, akkor ártani nem akar” – mondta a hazai 1-2 után, majd állítólag hétfőn már megkezdődtek a tárgyalások közte és a klub között az elválás részleteiről.

Kapcsolódó
Márton Gábor ordas nagy futballközhellyel mutatott rá az újabb Vidi-vereség miértjére
A MOL Fehérvár FC vezetőedzője várhatóan hétfőn délelőtt a klubhonlapon megjelenő semminél komolyabb magyarázattal kell szolgáljon a klubvezetésnek.

A székesfehérvári csapat 21 forduló alatt kilencszer nyert hat-hat döntetlen és vereség mellett, így már 17 pont a hátránya az élen álló Ferencváros mögött. Ráadásul a Felcsút megelőzte idő közben és az MTK is ott van a nyakában, azaz még a dobogó is veszélybe került, miközben a klub részéről többször is elhangzott, hogy egyértelmű cél a bajnoki cím megszerzése.

Kapcsolódó
Horváth Ferenc lett a Budapest Honvéd vezetőedzője
Hivatalosan bejelentették az edzőt Kispesten.

Márton Gábor az előző szezonban bent tartotta a ZTE-t az NB I-ben, ezt követően nevezték ki Fehérváron. Az Európa Liga-selejtezőben a playoffig vitte a csapatot, igaz, nem volt meggyőző a Vidi játéka, mint ahogyan a bajnokságban is kellemetlen vereségek és pontvesztések voltak.

Olvasói sztorik