Magyar foci

Márton Gábor: Ha az ember már nem tud segíteni, ártani nem akar

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

Idei hat bajnokijából mindössze egyet nyert meg a Fehérvár, amely 2021-et egy Újpest elleni 5-0-s diadallal kezdte, azóta viszont csak a Mezőkövesd ellen tudott pontot szerezni, miközben kikapott a Honvédtól, a Kisvárdától, az FTC-től és a hétvégi fordulóban az MTK-tól is.

Pedig a Fehérvár a félidőben még vezetett, de a második felvonásban Bojan Miovszki és Varga Roland góljaival az MTK fordítani tudott, és ezzel egy pontra megközelítette a harmadik helyen álló riválist.

Kapcsolódó
Nyert, az MTK, folytatódott a Fehérvár mélyrepülése
Immáron öt forduló óta képtelen a győzelemre Márton Gábor csapata.

A meccs után a fehérváriak edzője, Márton Gábor úgy értékelt, a szokásos módon szenvedtek vereséget: 1-0-nál megvoltak a lehetőségeik, de nem használták ki ezeket, az ellenfél viszont kihasználta a hibáikat.

„Nem dolgozunk ki elég helyzetet, a játékunk nem olyan, mint szeretnénk, ettől függetlenül szinte minden meccsen megvoltak azok a lehetőségek, amelyen révén vezetést lehetett volna szerezni, vagy épp fordítani” – nyilatkozta Márton.

Felmerült a kérdés, hogy nem érzi-e azt, hogy az állásba kerülhet az utóbbi hetek sikertelensége, amire Márton azt felelte, egy edző esetében ez az opció mindig benne van a pakliban.

Nem vagyok az a típus, aki feladja, de eljön az a pont, amikor át kell beszélni a folytatást. Ha az ember már nem tud segíteni, akkor ártani nem akar

– idézte a fehérvári edzőt a Nemzeti Sport Online.

21 forduló után a Fehérvár 17 ponttal van lemaradva az éllovas Fraditól, míg a kiesőhelyen álló Honvédot csak 11 egységgel előzi meg, kérdés, a vezetőség a bajnokság utolsó harmadára fordulva tervez-e bármilyen személyi változtatást.

Olvasói sztorik