Magyar foci

„Az elmúlt két mérkőzésen mutatott teljesítmény kifejezetten méltatlan a klub hagyományaihoz” – az MTK kirúgta az edzőjét

Mtkbudapest.hu
Mtkbudapest.hu

Súlyos, 4-0-s vereséget szenvedett az MTK pénteken a Mezőkövesd ellen, és a tabella utolsó helyén álló fővárosi csapatnál ezek után úgy döntöttek, elköszönnek Márton Gábor edzőtől.

Kapcsolódó
Kiütéses vereséggel száguld az NB II felé az MTK
A fővárosi csapat hazai pályán csúfosan elbukott a Mezőkövesd ellen.

„Márton vezetése alatt a téli átigazolási szezonban érdemben megerősített keret sem volt képes beváltani a hozzá fűzött reményeket, az elmúlt két mérkőzésen mutatott teljesítmény pedig kifejezetten méltatlan a klub hagyományaihoz és a válogatott játékosokkal tűzdelt játékoskeret erejéhez. A klub ezért úgy döntött, a bajnokságból hátralévő fordulókat más szakmai irányítással teljesíti” – olvasható az MTK által kiadott közleményben.

A maradék négy meccsen az U19-es edzője, Horváth Dávid irányítja majd az MTK-t.

A csapat hátránya jelenleg hat pont a 10. helyezett Budapest Honvéd mögött, amely egy meccsel kevesebbet játszott.

A klub honlapján később bejelentették, hogy lemondott Polyák Balázs sportigazgató, akit 2017 nyarán neveztek ki a posztra. Utána a csapat visszajutott az NB I-be, ahol nem sikerült megkapaszkodnia, a következő szezonban újabb feljutás következett, amit bennmaradás követett az élvonalban.

„Bízom abban, hogy lépésemmel előidézem, hogy visszatérjen egyfajta pozitív légkör a stadionba” – mondta Polyák Balázs.

Olvasói sztorik