Magyar foci

Úgy néz ki, az utolsó lépést Sallai Roland nélkül kell megtennie a válogatottnak

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Fél lábunk már ott van az Eb-n, be kell lépnünk a másikkal is

mondta Dibusz Dénes, miután a magyar válogatott 2-1-re legyőzte Szerbiát az Európa-bajnoki selejtezőjén.

Ezt a Litvánia elleni mérkőzésről mondta, ahol még nem sikerült belépni azzal a bizonyos második lábbal, de a Bulgária elleni idegenbeli, valamint a Montenegró elleni hazai selejtezőn egy ponttal lehetséges lenne. Ebben a feladatban azonban nem segíthet majd a Freiburg támadója, Sallai Roland.

A magyar válogatott játékosa egy Topolya elleni Európa Liga-mérkőzésen szenvedett el sérülést, miután bő 20 perc játékot követően a combjához kapott. Eredetileg három hetes pihenőt jósoltak számára az orvosok, azonban az újabb vizsgálatok szerint komolyabb a baj. A Kicker szerint izomszakadás történt, míg a ntv.de a Freiburg edzőjétől így idézett:

„Maximilian Philipp (vállízületi ficam) és Sallai Roland (combizület-szakadás), akik a múlt csütörtöki Backa Topolában, az Európa Liga-mérkőzésen sérültek meg, hosszú távra kidőltek.”

A Csakfoci egy Bild-cikkre hivatkozva azt írja, hogy 4-5-6-7 hétig is eltarthat Sallai felépülése, de az se lenne meglepő, ha karácsonyig nem léphetne pályára. Ezek alapján sajnos joggal mondhatjuk, hogy fel kell készülni rá lelkileg, hogy a támadó nem tud segíteni az utolsó két Eb-selejtezőn.

Kapcsolódó
Sallai Roland: Mintha egy kést szúrtak volna a combomba
Nem tudja, játszhat-e a válogatottban, de első az egészség.
Olvasói sztorik