Magyar foci

Rossi: Ha a megfelelő úton haladsz, akkor sem gondolhatod, hogy az út mindig felfele halad

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

A magyar válogatott kedd este katasztrofális első félidő után 2-2-es döntetlent játszott Litvániával az Európa-bajnoki selejtezők nyolcadik csoportmeccsén.

Lefújást követően Marco Rossi szövetségi kapitány először a hozzáállást jelölte meg, mint a probléma forrását.

„Amit meg kell érteni, ha nincs meg a megfelelő hozzáállás, akkor rémálom lehet belőle. Most sajnos ez történt az első félidőben. Nem nyertük meg a párharcokat, szabad területeket engedtünk. Próbáltunk stílusosan focizni, de ezen a pályán ez nem volt megfelelő. Aztán a második játékrészben már fölényben voltunk, szereztünk két gólt”

– értékelt az olasz edző az M4 Sportnak.

A szövetségi kapitány ezután megjegyezte, hogy nem volt meg az a szerencsénk, mint a szerbek ellen. Mindezek mellett pedig vállalta a felelősséget az eredményért, de azt is megjegyezte, hogy a fejlődés útján is lehetnek buktatók.

Minden felelősséget vállalok a választásaimért. Fejlődőképes, fiatal csapat vagyunk, ha a megfelelő úton haladsz, akkor sem gondolhatod, hogy az út mindig felfele halad. Most a Bulgária elleni meccsre koncentrálunk majd, ahol legalább egy pontot kell szereznünk.

Rossi elárulta, a félidőben felhívta a figyelmet, hogy több második labdát kell szerezni és félelem nélkül kell belemenniük az ütközésekbe. Emellett kettős cserével is alakított a taktikáján annak érdekében, hogy szabad területeket találjanak a litvánok mögött.

Kapcsolódó
Szoboszlai: Nem halt meg senki, nem kell most szomorúnak lennünk
A válogatott csapatkapitánya szerint még nincs nagy baj.
Olvasói sztorik