Magyar foci

Sallai a szaúdi ajánlatról: Szerettem volna tovább kergetni a gyerekkori álmom

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Sallai Rolandot a nyáron több csapattal is hírbe hozták, majd a napokban kiderült, hogy a szaúdi al-Ettifaq is ajánlatot tett neki, de a magyar válogatott támadó maradt a Bundesligában szereplő Freiburgban. A Sportal készített interjút a csehek ellen gólt szerző játékossal, aki elmondta, hogy a nyár elején úgy döntött, csakis olyan csapatba megy, amely minimum megüti a jelenlegi klubja szintjét, azaz európai topligában szerepel és indul valamelyik nemzetközi kupasorozatban.

A szaúdi ajánlattal kapcsolatban elárulta, volt ilyen, de a Freiburg azonnal elutasította. A személyes oldaláról pedig azt mondta, hogy mindenki pénzből él, és nincs az a futballista, aki ilyen ajánlatot látva nem gondolkodik el.

Én azt gondoltam, hogy a mostani életszakaszomban, 26 esztendősen még nem érkezett el az a pillanat, hogy Szaúd-Arábiába szerződjek. Egy ilyen váltást még korainak éreztem, mert továbbra is az európai futballban képzelem el a jövőmet. Gyerekként volt egy álmom, amelyben egy topcsapatban képzeltem el magam, és szerettem volna tovább kergetni a gyerekkori vágyaimat. Minden nap azért dolgozom, hogy ez az álom valóra váljon, érzésem szerint nem is vagyok annyira távol tőle

– mondta a Sportalnak Sallai Roland, akit nem vonzott a luxusélet, nem olyan nevelést kapott. És mindig azt vallotta, ha valaki sikeres abban, amit csinál, az magával hozza az anyagi jólétet is, őt pedig az motiválja, hogy minél magasabb szinten futballozhasson.

Sallai 2018-ban igazolt a Freiburghoz, 128 mérkőzésen 21 gólja és 20 gólpassza volt. Ebben az idényben négy meccsen két gólnál és egy asszisztnál jár.

Kapcsolódó
Súlyos a Fradi kulcsemberének sérülése, fontos meccseket hagy ki
Adama Traoré a válogatottnál sérült meg, hetekig nem lesz bevethető.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik