Magyar foci

Sallai Roland: Összességében nagyon sok hibával játszottunk

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu
A magyar labdarúgó-válogatott hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a cseh csapattal a vasárnapi felkészülési mérkőzésen. Marco Rossi kapitány szerint vannak dolgok, amiket ki kell javítani, Sallai Roland szerint a szerbiai meccs sokat kivett belőlük, ezért is csúsztak be hibák.

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitány szerint akad néhány jó megoldás, de csapata szenvedett is bizonyos helyzetekben.

„Vannak dolgok, amelyeket ki kell javítanunk, remélem, négy hét múlva kettővel több napunk lesz a felkészülésben, és tudunk változtatni néhány dolgon. És páran talán még felépülnek, ami ugyancsak fontos lenne” – mondta az M4 Sport kamerája előtt.

Adrián Zoltán / 24.hu

Willi Orbán cseréjével kapcsolatban elismerte, mindig rizikós a védelmen változtatni, de most muszáj volt, mert a lipcsei védő fájdalmat érzett a lábában. A csere után pedig jött egy kis rövidzárlat, ekkor egyenlítettek a csehek.

Picit veszítettünk az önbizalmunkból, egy hibából kaptunk egy gólt. De a hiba bárkivel előfordulhat, nem keresünk felelőst. A jóban és a rosszban együtt vagyunk, ugyanabban a csónakban evezünk

– tette hozzá.

„Összességében nagyon sok hibával játszottunk. Akadtak azért helyzeteink is, nekem kettő is az első félidőben, amelyek közül egyet gólra kellett volna váltanom. Nyerni szerettünk volna, megyünk tovább” – nyilatkozta az M4 Sport kamerája előtt a magyar gól szerzője, Sallai Roland.

„Nehéz mérkőzés volt, a cseh csapatban rengeteg jó játékosuk van, együtt jól funkcionálnak. Mi is hasonló helyzetben vagyunk. A szerbek elleni meccs sokat kivett belőlünk, éreztük is a fáradtságot, ezért is csúsztak be hibák.”

Sallai hozzátette, a meccsen ráesett egy cseh játékos, és a fejem még fáj, mert csípőcsonttal találkozott a tarkója. De reméli, nem lesz komolyabb következménye az ütközésnek.

Adrián Zoltán / 24.hu

Szoboszlai Dominik kissé meghatottak értékelt, nagyon furcsállotta, hogy a szurkolók többsége az ő nevével ellátott mezben volt.

„Amikor kisgyerek voltam, arról álmodtam, egyszer úgy tekintsenek rám, ahogy én tekintettem az akkori játékosokra” – mondta.

Megismételte, hogy válogatott mezben nincsen barátságos meccs, de azért a legutóbbi két összecsapás közül a szerbek elleni győzelem volt a fontosabb.

Szalai Attila szerint ilyen kemény mérkőzésre készültek és összességében megfelelően szolgálta a felkészülést ez a 90 perc.

„Nem lehetünk teljesen elégedettek, hiszen győzni szerettünk volna, de a pozitívumok többségben vannak.”

Felkészülési mérkőzés

Magyarország – Csehország 1-1  (0-0)
Puskás Aréna
v.: Igor Pajac (horvát)
Magyarország: Dibusz – Lang, Orbán (Fiola, 60.), Szalai A. – Nego (Kata, 85.), Kalmár (Nagy Á., a szünetben), Styles (Horváth K., 72.), Kerkez – Sallai (Csoboth, 85.), Szoboszlai – Varga B.
Csehország: Stanek – Zima, Brabec (Holes, 58.), Stronati – Masopust (Provod, 58.), Soucek, M. Sadilek (L. Sadilek, 83.), Zeleny – Jurecka (Cerny, 72.), Chytil (Lingr, 72.), Hlozek (Kuchta, 83.)
gól: Sallai (52.), illetve Jurecka (63.)
sárga lap: Kalmár (21.), Orbán (51.), Sallai (56.), Kerkez (94.), illetve Sadilek (77.), Provod (86.), Kuchta (87.)

Kapcsolódó
Harcos meccsen nem bírt a csehekkel a válogatott
Tíz év után ismét 1-1-es eredmény született a budapesti felkészülési mérkőzésen.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik