Élő Magyar foci

A magyar válogatott Szerbiában nyerve maradt csoportelső

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

A magyar válogatott csütörtökön 2-1-re győzött Szerbia ellen az Európa-bajnoki selejtezősorozat 5. fordulójában.

Letámadással kezdtek a szerbek, amiből tulajdonképpen a vezetést is megszerezték. Dibusz Dénes felívelése azonnal visszajött a magyar tizenhatos elé, Dusan Tadic remek kiugratást kapott, amit jól tett ki az üresen érkező Vlahovic elé, a lövése elakadt ugyan Szalai Attilában, de a visszafelé futó védőről becsorgott a hálóba a labda.

Ezután megpróbálta átvenni az irányítást, ez meddő fölény volt, végül azonban összejött az egyenlítés. Sallai Roland tört be a tizenhatoson belülre, lövését védte a kapus, de a labda előbb Sallaira pattant, majd onnan Varga Barnabás elé. A magyar csatár azonnal eszmélt és az üres kapuba lőtt. Percekkel később egy szöglet után lecsorgó labdát harcosan begyűjtött Kerkez Milos, majd Lang Ádám hosszúra tekert labdája után Willi Orbán az üres kapuba lőtt.

Adrián Zoltán / 24.hu

Térfélcsere után egyre csak nőtt a hazaiak nyomása a kapunkra, de szerencsénkre Dusan Vlahovic több helyzetet is kihagyott, igaz ebből Dibusz kétszer hatalmas védése miatt. Ezután több fejese is pontatlan volt szerencsénkre, de összességében jól tartotta magát a magyar válogatott. Az utolsó húsz percben már inkább csak tartották a labdát a magyarok, ami visszaüthetett volna, de a szerbek nem csak hátul, hanem támadásban is sok hibával játszottak.

Adrián Zoltán / 24.hu

Nem ez volt a legjobb meccse a magyar válogatottnak, de a gyengécske színvonalú összecsapásból a mieink jöttek ki jobban.

Európa-bajnoki selejtező, G csoport

Szerbia– Magyarország 1-2 (1-2)
Belgrád, Stadion Rajko Mitic, zárt kapus

Szerbia: V. Milinkovic-Savic – Veljkovic, Gudelj, Pavlovic – Radonjic (Zivkovic – 46.), Maksimovic (Milenkovic – 64.), S. Milinkovic-Savic, Kostic (Mladenovic – 46.) – Tadic (Ilic – 86.), Vlahovic (Jovic – 87.) – A. Mitrovic

Magyarország: Dibusz – Lang, Orbán, Szalai – Nego, Nagy Á. (Kata – 77.), Styles, Kerkez (Fiola – 70.) – Sallai (Csoboth – 94.), Szoboszlai – Varga (Ádám – 77.)

Gólszerző: Varga (34.), Orbán (37.) ill. Szalai Attila (11. – öngól)

Sárga lap: Varga (67.), Szalai (89.)

Piros lap: –

Először kapott gólt a magyar válogatott az Eb-selejtezőben

A csapat mentségére szóljon, ezt is magyar rúgta. Dibusz ívelése szinte azonnal jött vissza, Tadic kapott egy remek kiugratást, önzetlenül a túloldalon érkező Vlahovichoz tálalt, a menteni igyekvő Szalai Attila pedig sajnos a magyar kapuba sodorta a labdát. Dibusz majd agyvérzést kapott mögötte.

Nego elhamarkodott egy beadást

Magasan letámadnak a szerbek az első percekben, de a magyar válogatott nem tojt be tőle szerencsére. Bátran, rövid passzokkal építkeznek a magyarok, igaz többször elhibáztak egy-egy passzt a védők. Mivel szerencsésen pattant a labda, két elrontott felpassz után a jobb oldalon Nego kapott jó labdát, de a centerezése senkinek se volt jó. Még a szerb kapusnak se.

Elindultunk!

A magyar csapat kezdte a meccset egy visszagurítással, majd Varga felé jött egy ívelés, de semmi nem lett belőle.

Hol voltak a szerbek?

Míg a magyar labdarúgó-válogatott tagjai mintegy félórát melegítettek a pályán a kezdés előtt, a szerb játékosokat nem lehetett látni, de a meccsre azért már megérkeztek. Ha tippelni kellene, rögtön a stadion mellett van egy edzőpálya, ők vélhetően azt vették igénybe.

Hamar kiderült, hogy a szerb gyerekek tudnak fütyülni, ha kell

Zárt kapus büntetéssel sújtotta a szerb szövetséget az UEFA, melyet ezen a mérkőzésen tölt le az Eb-selejtezős rivális, ám végül az a döntés született, hogy 7-14 éves gyerekek bejöhetnek a belgrádi Marakana stadion lelátójára. A különböző utánpótláscsapatok melegítőibe bújt gyereksereg már órákkal a meccs előtt gyülekezett a stadion mellett, majd jó egy órával a kezdés előtt elkezdték feltölteni a nekik megnyitott részt.

Amikor pedig a magyar válogatott tagjai a csapatkapitány, Szoboszlai Dominik vezetésével kiszaladtak a pályára, akkor dudálni és fütyülni kezdtek, majd a dudálást nem is hagyták abba a későbbiekben.

Adrián Zoltán / 24.hu
Olvasói sztorik