Élő Magyar foci

A magyar válogatott Szerbiában nyerve maradt csoportelső

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

A magyar válogatott csütörtökön 2-1-re győzött Szerbia ellen az Európa-bajnoki selejtezősorozat 5. fordulójában.

Letámadással kezdtek a szerbek, amiből tulajdonképpen a vezetést is megszerezték. Dibusz Dénes felívelése azonnal visszajött a magyar tizenhatos elé, Dusan Tadic remek kiugratást kapott, amit jól tett ki az üresen érkező Vlahovic elé, a lövése elakadt ugyan Szalai Attilában, de a visszafelé futó védőről becsorgott a hálóba a labda.

Ezután megpróbálta átvenni az irányítást, ez meddő fölény volt, végül azonban összejött az egyenlítés. Sallai Roland tört be a tizenhatoson belülre, lövését védte a kapus, de a labda előbb Sallaira pattant, majd onnan Varga Barnabás elé. A magyar csatár azonnal eszmélt és az üres kapuba lőtt. Percekkel később egy szöglet után lecsorgó labdát harcosan begyűjtött Kerkez Milos, majd Lang Ádám hosszúra tekert labdája után Willi Orbán az üres kapuba lőtt.

Adrián Zoltán / 24.hu

Térfélcsere után egyre csak nőtt a hazaiak nyomása a kapunkra, de szerencsénkre Dusan Vlahovic több helyzetet is kihagyott, igaz ebből Dibusz kétszer hatalmas védése miatt. Ezután több fejese is pontatlan volt szerencsénkre, de összességében jól tartotta magát a magyar válogatott. Az utolsó húsz percben már inkább csak tartották a labdát a magyarok, ami visszaüthetett volna, de a szerbek nem csak hátul, hanem támadásban is sok hibával játszottak.

Adrián Zoltán / 24.hu

Nem ez volt a legjobb meccse a magyar válogatottnak, de a gyengécske színvonalú összecsapásból a mieink jöttek ki jobban.

Európa-bajnoki selejtező, G csoport

Szerbia– Magyarország 1-2 (1-2)
Belgrád, Stadion Rajko Mitic, zárt kapus

Szerbia: V. Milinkovic-Savic – Veljkovic, Gudelj, Pavlovic – Radonjic (Zivkovic – 46.), Maksimovic (Milenkovic – 64.), S. Milinkovic-Savic, Kostic (Mladenovic – 46.) – Tadic (Ilic – 86.), Vlahovic (Jovic – 87.) – A. Mitrovic

Magyarország: Dibusz – Lang, Orbán, Szalai – Nego, Nagy Á. (Kata – 77.), Styles, Kerkez (Fiola – 70.) – Sallai (Csoboth – 94.), Szoboszlai – Varga (Ádám – 77.)

Gólszerző: Varga (34.), Orbán (37.) ill. Szalai Attila (11. – öngól)

Sárga lap: Varga (67.), Szalai (89.)

Piros lap: –

Szerbiában is nyert a magyar válogatott

A magyar válogatott csütörtökön 2-1-re győzött Szerbia ellen az Európa-bajnoki selejtezősorozat 5. fordulójában.

Szalai Attila peches öngólja után mellénk állt a szerencse, előbb Varga Barnabás lőtt lesipuskás gólt, majd Willi Orbán használta ki, hogy Gudelj belógott. Térfélcsere után nyomtak a szerbek, de dibusz kkét bravúrral tartotta az eredményt, így végül sikerült győzni Belgrádban.

Nagyon türelmes a magyar csapat

Nyomnak a szerbek, de a magyar válogatott nem kontrázik nagy lendülettel. Kétszer is megindulhattak volna a mieink, mindkétszer inkább megtartottuk a labdát.

Kettős csere a magyaroknál

Egy blokkba belesérült Nagy Ádám, a helyére Kata Mihály érkezett, míg Varga Barnabást Ádám Martin váltotta.

Vlahovicnak ma nem megy

Megint rá jött ki egy figura, most Mladenovic ért fel a bal oldalon a támadáshoz, majdnem az alapvonaltól visszaemelte a labdát a hosszún álló Vlahovicnak, aki tisztán fejelt. Az oldalhálóba.

Dibusz parádézik!

Megint Vlahovic kapott jó beadást, bevetődve fejelt a kapunkra, Dibusz viszont óriásit mentve kibokszolta a bal alsóba tartó labdát!

Vlahovic újabb helyzetet hagyott ki

Ezúttal a bal oldalon kapott labdát, a rövid fölsőt vette célba, de Dibusz reflexből kiütötte a labdát. Bravúros védés volt.

Felpörögtek a hazaiak

A két szélső lecserélése egyelőre bejött a szerb kapitánynak, veszélyesek a beadások, volt két fejes is. Meg ez a kép is visszaadja, milyen irányban változott a szerbek hozzáállása a meccshez.

Adrián Zoltán / 24.hu

Nyomnak a szerbek

Felpörögtek kicsit a hazaiak, megint letámadással kezdtek, mint az első félidőben. De nem ingott még meg a magyar csapat.

Nyugodtan nevezhetjük nagy fordulatnak, amit láttunk

Ugyanis a szerbeknek a góljuk mellett is volt még komoly helyzettel kecsegtető helyzetük, ennek megfelelően a helyzetek veszélyességét mutató xG-mutatóban is vezettek, a fordítás után azonban már ebben a mutatóban is Magyarország vezet. A három kaput eltaláló lövésből jött össze 1,21-es xG a Fotmob statisztikája alapján. A háromból kettőből ugye gól lett, egy pedig az első gólunk előtti kipattanóhoz vezetett.

Kiegyenlített félidő volt

A magyar válogatott 52 százalékban birtokolta a labdát, ez hat gólszerzési kísérlethez volt elég. A szerbeknek három lövésük volt, egy se talált kaput, a góljukat is Szalai Attila szerezte öngólból. Nincs nagy eltérés xG terén sem, Szerbia 1.18-ig, Magyarország 1.29-ig jutott.

Itt a vége a félidőnek!

Furcsa ezt írni 2-1 után, de elég langyos első félidő volt. Egy gyors szerb gól után meddő magyar fölényt láttunk, majd egy mázlis góllal kiegyenlített Magyarország, ezen felbátorodva pedig még egyszer betalált. Két-három veszélyes beadással rémisztgettek a hazaiak, szünetben mégis 2-1-re vezetünk.

Ez centiken múlt!

Bal oldalról jött a beadás a tizenhatosunkra, Vlahovic épphogy lemaradt róla, pedig teljesen egyedül fejelhetett volna, majd a magyar kapu bal kapufája mellett is kevéssel suhant el.

Már vezetünk!

Egy szögletet csúnyán elnézett a kapus, utána ráadásul eléggé úgy tűnt, hogy elütött egy magyart. Kerkez harcosan begyűjtötte a labdát, Lang Ádám pedig úgy tekert a hosszún érkező Willi Orbánnak csak az üres kapuba kellett passzolnia. Kicsit videóztak, de Gudelj belógott, a gól érvényes maradt!

Varga kiegyenlít!

Hát, nem ez volt a legszebben kidolgozott gólja a válogatottnak, de a lényeg, hogy megvan az egyenlítés! Sallai Roland tört be a tizenhatoson belülre, a lövését Milinkovic-Savic védte, de pont úgy jött ki róla a labda, hogy előbb Sallaira pattant, majd Varga Barnabás elé, aki észnél volt és az üres kapuba passzolt. 1-1!

A szaúdi hullám a szerb futball is elérte

A hazai csapat kezdőjében két olyan labdarúgó is helyet kapott, aki a sztárokat az európai topligákból elszipkázó szaúdi ligába igazolt a nyáron. Aleksandar Mitrovic és Sergej Milinkovic-Savic is az al-Hilal csapatába szerződött, utóbbi volt talán, ami nagyobb meglepetés. Mindketten 28 évesek egyébként.

Többször is észnél kellett lennie Dibusznak

Több életveszélyes beadás is érkezett, a jobb oldalon Radonjic tekerte be jól a labdát, de Dibusz nagyot repülve öklözött. Milinkovic-Savic szerencsére nem volt résen, de kezd érezhetővé válni, hogy egy újabb hiba nagy bajt okozna.

Ebben több volt

Varga kapott egy ígéretes indítást a jobb oldalon, be tudta cselezni magát a tizenhatoson belülre, de a passza nem volt jó, az esése pedig nem ért tizenegyest. Kár, mert ebben tényleg lehetett volna több, de legalább magához tértünk a kezdeti sokkból.

Olvasói sztorik