Magyar foci

Rossz hír Rossinak: megsérült egy játékos a szerbek elleni rangadó előtt

Kisbenedek Attila / AFP
Kisbenedek Attila / AFP

Gazdag Dániel megsérült csapata, a Philadelphia Union legutóbbi bajnokiján, amin gólt is szerzett. A Magyar Labdarúgó Szövetség hétfői bejelentése szerint a támadó nem is tud csatlakozni a válogatotthoz a szerbek elleni Európa-bajnoki selejtezős rangadóra, valamint a csehek elleni felkészülési meccsre. Azt egyelőre nem közölték, Marco Rossi behív-e mást a helyére.

Gazdag a New York elleni meccs 76. percében ugrott ki egy indítással, majd higgadtan a kapuba lőtt, ám gólöröm helyett a térdéhez kapott, leült a földre, majd nem sokkal később le is cserélték. A Ligák Kupája elnevezésű sorozatban is volt térdsérülése, bár akkor csak egy meccset hagyott ki, a Lionel Messiék ellen elveszített elődöntőben már játszott.

A 27 éves játékosnak a szezonban 37 meccsen 18 gólja és öt gólpassza van eddig. Az Eb-selejtezőben a bolgárok és a montenegróiak elleni meccseken padozott, a litvánok elleni 2-0-s győzelem során viszont kezdőként 79 percet kapott.

A szerb-magyar meccset csütörtökön rendezik, Belgrádban, részben zárt kapuk mögött. A két csapat eddig három-három mérkőzést játszott, ezeken hét-hét pontot szerzett, a magyar csapat a jobb gólkülönbsége miatt vezeti a G csoportot. Marco Rossi csapata eddig nem kapott gólt a sorozatban.

Kapcsolódó
Szerb edző váltja Máté Csabát a Fradinál
Legutóbb Olaszországban dolgozott.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik