Magyar foci

Szerb edző váltja Máté Csabát a Fradinál

Emmanuele Mastrodonato / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Emmanuele Mastrodonato / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Már hetek óta pedzegették, immár tény: a szerb Dejan Stankovic lett az FTC új edzője.

A 44 éves Stankovic három bajnoki címet és két kupagyőzelmet ünnepelhetett a belgrádi Crvena zvezda edzőjeként, majd legutóbb az olasz Sampdoriánál dolgozott, de nem tudta benntartani a genovai klubot.  Legnagyobb nemzetközi sikere, hogy az Európa Liga 2020-2021-es kiírásban a Crvena zvezdával továbbjutott a csoportkörből, majd a 32 között 3-3-as összesítéssel, kevesebb idegenben szerzett góllal búcsúzott az olasz Milan ellen.

Játékosként szintén megfordult a Crvena zvezdában, majd 1998 és 2004 között a Lazio, 2004-től visszavonulásáig pedig az Internazionale játékosa volt.

A 103-szoros válogatott Stankovic hazájában egyszer volt bajnok és háromszor kupagyőztes, majd Olaszországban ezt hat scudettóval és hat kupagyőzelemmel fejelte meg,

és tagja volt annak az Internek, amely José Mourinho irányításával a 2009-2010-es idényben első olasz csapatként triplázott.

Olasz klubjaival összesen hatszor nyerte meg a Szuperkupát, de a Lazióval volt európai Szuperkupa-, valamint KEK-győztes is, az Interrel pedig a klubvilágbajnoknak járó trófeát is a magasba emelhette.

A Lazio nyerte az 1999-es KEK-döntőt, amely a sorozat utolsó fináléja volt:

Az FTC Sztanyiszlav Csercseszovval kezdte az idényt, de az orosz edzőt menesztette a klub, amikor a BL-selejtezőben a feröeri Klaksvík kiejtette a magyar bajnokot. Ezt követően Csercseszov másodedzője, a hosszú ideje a klubnál dolgozó Máté Csaba lett a megbízott vezetőedző, aki három párharcot megnyerve a Konferencia Liga csoportkörébe vezette a Fradit. Bár az NB I-ben becsúszott egy hazai vereség a Puskás Akadémia ellen, a másik három találkozót megnyerte az FTC, amely a Paksnak és a Zalaegerszegnek is hat-hat gólt rámolt be.

„Az FTC köszöni Máté Csabának, hogy az egyik legnehezebb időszakban sietett a klub segítségére és vezette az UEFA Európa Konferencia Liga csoportkörébe a csapatot” – olvasható a klub honlapjára kitett közleményben.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik