Élő Magyar foci

A visszavágót is komolyan vette, a Konferencia Liga-csoportkörben landolt a Fradi

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

Az FTC kettős győzelemmel búcsúztatta a litván Zalgiris Vilniust, így ott van a Konferencia Liga csoportkörében.

Hiába a négygólos előny, a Fradi komolyan vette a visszavágót, és ezt már a 4. percben jelezte a Zalgirisnek: Varga remek labdával indította Traorét, aki nagy sprintet vágott ki, majd ki is használta a ziccert.

Varga a gólpassza után maga is betalálhatott volna, ám túl elegánsan akarta megoldani a helyzetet, és emelését lekapta a kapus. A litvánok kapusának, Gertmonasnak ez volt az utolsó emlékezetes megmozdulása, mert a félidő közepén sérülés miatt cserét kért, helyére a horvát Duka érkezett.

Bár a Fradi erősen visszavett az előny birtokában, így is még a szünet előtt felavatta a cserekapust, a Zachariassen buktatásáért megítélt tizenegyest Varga lőtte a léc alá.

A tavalyi NB I-es gólkirály pazar formában van, ez volt a 11. tétmeccse a Fradiban, és 11. gólját szerezte.

A nagy előny birtokában Máté Csaba a szünetben lehozta Vargát, a szerb Pesic szállt be, aki gyorsan kiosztott egy gólpasszt Traorénak, a mali légiós így a második felvonást is góllal kezdte.

Aztán Traoré visszaadta a kölcsönt, és a kapus nagy hibája révén Pesic is eredményes volt, de a VAR les miatt ezt a gólt elvette a Fraditól.

A Zalgirisnak felvillanásai sem voltak, a magyar csapat viszont még fölényesebbé tehette volna a győzelmét, ám a hajrában kimaradtak a helyzetek. A meccs góljait itt lehet megnézni.

Az FTC zsinórban az ötödik évben jutott be egy nemzetközi kupasorozat csoportkörébe, és a pénteki sorsoláson derül ki, mely csapatok lesznek az ellenfelei.

Konferencia Liga, selejtező, 4. forduló, visszavágó:

FTC – Zalgiris Vilnius (litván) 3-0 (2-0)
Budapest, Groupama Aréna, 12 073 néző
v.: Schnyder (svájci)
FTC: Dibusz – Makreckis, Abena, S. Mmaee, Civic (Ramírez, 73.) – Sigér, Abu Fani (Ben Romdhane, 66.) – Marquinhos (Tokmac, 46.), Zachariassen, Traoré (Lisztes, 66.) – Varga B (Pesic, 46.).
Zalgiris: Gertmonas (Duka, 22.) – Bopesu, Hnid, Kengyis, Mamic (Pavelic, 66.) – Golubickas, Karasima (Kazukolovas, 66.), Buff (Novikovas, 66.), Verbickas – Oyewusi, Kazlauskas (Jansonas, 71.).
gól: Traoré (4., 48.), Varga B. (42., 11-eesből)
sárga lap: Marquinhos (38.), Makreckis (90+2.)
továbbjutott: az FTC, 7-0-s összesítéssel

 

Csoportkörbe jutott magyar csapatok:
Ferencváros (1995, Bajnokok Ligája)
Ferencváros (2004, UEFA Kupa)
Debreceni VSC (2009, Bajnokok Ligája)
Debreceni VSC (2010, Európa Liga)
Videoton FC (2012, Európa Liga)
MOL Vidi FC (2018, Európa Liga)
Ferencváros (2019, Európa Liga)
Ferencváros (2020, Bajnokok Ligája)
Ferencváros (2021, Európa Liga)
Ferencváros (2022, Európa Liga)
Ferencváros (2023, Konferencia Liga)

Kapott gól nélkül lépett át litván ellenfelén a Fradi

Kettős győzelemmel, 7-0-s összesítéssel jutott tovább az FTC a litván Zalgiris Vilnius elleni párharcból, ami azt jelenti, hogy a magyar csapat ott lesz a Konferencia Liga főtábláján.

Traoré góljával már a negyedik percben előnybe került a Litvániában 4-0-ra nyerő Fradi, amely eléggé visszavett a vezetés megszerzése után, de még a szünet előtt szerzett egy újabb találatot, Varga Barnabás tizenegyesből volt eredményes.

Vargát a szünetben lecserélte Máté Csaba, és a válogatott csatárt váltó Pesic gyorsan kiosztott egy gólpasszt Traorénak, aki így duplázott.

Pesic később szerzett egy lesgólt, majd kimaradt több helyzet is, de a Fradi így is elégedett lehet, hiszen zsinórban az ötödik évben jutott be egy nemzetközi kupasorozat csoportkörébe. A sorsolásra pénteken kerül sor.

Lefújta!

3-0-ra nyert a Fradi, amely így 7-0-s összesítéssel lépett át a Zalgirisen. Irány a csoportkör!

Ez is ziccer volt

Zachariassen okos passza után Ben Romdhane került helyzetbe, de a kapus lábbal védeni tudott.

Túljátszotta a Fradi

Lisztes egy csellel becsapott egy védőt, majd nem lőtt éles szögből, hanem visszagurított Ramírez ellen, aki jobbal a kapu fölé bikázott.

Ramírez küldte el gyufáért a védőt

Pavelic valószínűleg nem tudta, hogy az ecuadori védő ballábas, mert megette a cselt, de Ramírez beadása után nem tudott veszélyes lehetőséget kialakítani a Fradi.

Dibusz nem rozsdásodott be

Nem sok dolga volt, de most gyönyörű vetődéssel tolta ki Novikovas tekerését, ami a jobb felső felé tartott.

Ebben több volt

Pesic indult el a bal szélen, beadta Traorénak, aki Tokmacot találta meg, ám az ő emelése csemege volt a kapusnak.

Pesic mit hagyott ki

Abu Fani lövése egy védőről vágódott le, a szerb csatár hatalmas helyzetben volt, de kihagyta. Traoré lesről belőtte, de utóbb kiderült, már Pesic is lesről indult, úgyhogy hiába lőtte volna be.

A VAR elvette

Mégsincs Pesic-gól. Lesről indult Traoré.

Pesic elég jó csere volt

A gólpassza után ő maga is betalált: Traoré visszaadta a kölcsönt, a szerb csatár pedig egyből lőtt 16-ról, a kapus pedig kissé mellényúlt, így csorgott be a labda a gólvonal mögé.

Oyewusi igazolja a hírnevét

17 góljával a nigériai támadó a litván bajnokság góllövőlistájának éllovasa, és ma is ő a legaktívabb a Zalgirisben. Az újrakezdést követően jobbról lőtt be veszélyesen egy labdát, de középen lemaradtak a társak.

Utolsó pillanatban mentettek a litvánok

Varga balról tette be a labdát élesen, az ő helyén, vagyis a középcsatár pozíciójában Zachariassen érkezett, de nem tudta bebelsőzni a labdát, mert odaért egy védő.

Varga beemelte a léc alá

Folytatja a gólgyártást a Fradi csatára, a büntetőből a léc alá küldte a labdát. Ez idénybeli 11. gólja.

Marquinhosé az első sárga

Becsúszott, de a labdát nem találta el, viszont a kezével kisöpörte ellenfele lábát. Az esetet követő szabadrúgás után Dibusz mentett a bal kapufánál, majd ismét ő volt a végállomás egy lövésnél.

Traoré túl önzetlen akart lenni

Megint jó labdát kapott, lőhetett is volna, de inkább középre akart passzolni. Nem volt jó döntés, de a labda visszakerült a Fradihoz, végül Makreckis éles szögből leadott, a léc fölött elszálló lövésével zárult az akció.

Olvasói sztorik