Élő Magyar foci

A visszavágót is komolyan vette, a Konferencia Liga-csoportkörben landolt a Fradi

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

Az FTC kettős győzelemmel búcsúztatta a litván Zalgiris Vilniust, így ott van a Konferencia Liga csoportkörében.

Hiába a négygólos előny, a Fradi komolyan vette a visszavágót, és ezt már a 4. percben jelezte a Zalgirisnek: Varga remek labdával indította Traorét, aki nagy sprintet vágott ki, majd ki is használta a ziccert.

Varga a gólpassza után maga is betalálhatott volna, ám túl elegánsan akarta megoldani a helyzetet, és emelését lekapta a kapus. A litvánok kapusának, Gertmonasnak ez volt az utolsó emlékezetes megmozdulása, mert a félidő közepén sérülés miatt cserét kért, helyére a horvát Duka érkezett.

Bár a Fradi erősen visszavett az előny birtokában, így is még a szünet előtt felavatta a cserekapust, a Zachariassen buktatásáért megítélt tizenegyest Varga lőtte a léc alá.

A tavalyi NB I-es gólkirály pazar formában van, ez volt a 11. tétmeccse a Fradiban, és 11. gólját szerezte.

A nagy előny birtokában Máté Csaba a szünetben lehozta Vargát, a szerb Pesic szállt be, aki gyorsan kiosztott egy gólpasszt Traorénak, a mali légiós így a második felvonást is góllal kezdte.

Aztán Traoré visszaadta a kölcsönt, és a kapus nagy hibája révén Pesic is eredményes volt, de a VAR les miatt ezt a gólt elvette a Fraditól.

A Zalgirisnak felvillanásai sem voltak, a magyar csapat viszont még fölényesebbé tehette volna a győzelmét, ám a hajrában kimaradtak a helyzetek. A meccs góljait itt lehet megnézni.

Az FTC zsinórban az ötödik évben jutott be egy nemzetközi kupasorozat csoportkörébe, és a pénteki sorsoláson derül ki, mely csapatok lesznek az ellenfelei.

Konferencia Liga, selejtező, 4. forduló, visszavágó:

FTC – Zalgiris Vilnius (litván) 3-0 (2-0)
Budapest, Groupama Aréna, 12 073 néző
v.: Schnyder (svájci)
FTC: Dibusz – Makreckis, Abena, S. Mmaee, Civic (Ramírez, 73.) – Sigér, Abu Fani (Ben Romdhane, 66.) – Marquinhos (Tokmac, 46.), Zachariassen, Traoré (Lisztes, 66.) – Varga B (Pesic, 46.).
Zalgiris: Gertmonas (Duka, 22.) – Bopesu, Hnid, Kengyis, Mamic (Pavelic, 66.) – Golubickas, Karasima (Kazukolovas, 66.), Buff (Novikovas, 66.), Verbickas – Oyewusi, Kazlauskas (Jansonas, 71.).
gól: Traoré (4., 48.), Varga B. (42., 11-eesből)
sárga lap: Marquinhos (38.), Makreckis (90+2.)
továbbjutott: az FTC, 7-0-s összesítéssel

 

Csoportkörbe jutott magyar csapatok:
Ferencváros (1995, Bajnokok Ligája)
Ferencváros (2004, UEFA Kupa)
Debreceni VSC (2009, Bajnokok Ligája)
Debreceni VSC (2010, Európa Liga)
Videoton FC (2012, Európa Liga)
MOL Vidi FC (2018, Európa Liga)
Ferencváros (2019, Európa Liga)
Ferencváros (2020, Bajnokok Ligája)
Ferencváros (2021, Európa Liga)
Ferencváros (2022, Európa Liga)
Ferencváros (2023, Konferencia Liga)

Kissé visszavett a Fradi

Így az elmúlt percekben többet volt a labda a vendégeknél. De érthető, hogy a Fradi nem pörög annyira, hiszen összesítésben öt gól az előnye.

Marquinhos-tánc után Traoré-helyzet

Marquinhos ugrasztotta meg kétszer is az egyik litvánt, majd letette a labdát Traorénak, akinek balos kísérlete egy védőről pattant mellé.

Túl elegánsan akarta

Varga kapott remek labdát, a 16-oson kívülről megpróbálta átemelni a kapust, de Gertmonas lehúzta a labdát a levegőből.

Ez gyors volt!

Varga adott remek labdát a védők mögé beinduló Traorénak, aki a kapuig sprintelt, majd eltette a labdát a kapus mellett.

Elindult!

Fehérben a Fradi, feketében a Zalgiris. Elindult a meccs!

Nincs telt ház

De elég sokan kimentek a Groupamába. Később lesz majd hivatalos nézőszám is.

3 magyar vs 4 litván

A vendégeknél van több hazai játékos. De lesz a pályán a két csapatban német, suriname-i, brazil, nigériai, japán, tunéziai, svájci és francia légiós is.

Varga Barnabás óriási formában

10 idei tétmeccsén 10 gólt szerzett a Fradi magyar válogatott csatára. A Zalgiris ellen büntetőből talált be, majd a Paks ellen mesterhármasig jutott.

A Paks elleni KO-val hangolt a Fradi

Bognár György csapatát kitömte az NB I hétvégi fordulójában a bajnok: a 6-1-es végeredmény ráadásul már az első félidő végére kialakult. A Zalgiris is győzött saját ligájában, 4-1-re verte a Dziugas Telsiait. A négy gólból kettőt a nigériai Oyewusi szerzett, aki most is ott van a kezdőben.

Egy lépésre a csoportkör

De ez egy egészen apró lépés már csak, hiszen a Fradi egy hete 4-0-val abszolválta a litvániai első felvonást.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik