Nemzetközi foci

Gazdag már második csapata örökranglistáján, Messi két gólpasszal járult hozzá a bajnokveréshez

Mitchell Leff / Getty Images
Mitchell Leff / Getty Images

Gazdag Dániel szerezte a Philadelphia Union negyedik találatát a New York Red Bulls ellen 4-1-re megnyert mérkőzésen az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) legutóbbi játéknapján.

A magyar válogatott támadó kezdőként lépett pályára és a 76. percben állította be a végeredményt, majd lecserélték.

Gazdagnak ez volt a 37.  bajnoki gólja az alapszakaszban a Philadelphia mezében, ezzel a csapat honlapja szerint a klub második legeredményesebb játékosa lett.

6:21-nél látható Gazdag gólja:

3-1-re legyőzte a címvédő Los Angeles FC-t az Inter Miami, amelyben Lionel Messi két gólpasszt is kiosztott. Az első félidőben a kaliforniai csapat mindent kihagyott, a Miami pedig az első lehetőségét kihasználta Facundo Farías révén.

Messi nagy helyzeténél John McCarthy kapus nagyon komoly bravúrt mutatott be, az 51. percben azonban már nem volt ellenszere, amikor az argentin klasszis kiugratása után Jordi Alba egy az egyben vitte rá a labdát. A 83. percben egy elcsúszó védő ügyetlenkedése után indult a kontra, amelynek végén Messi Leonardo Campanának tette le a labdát önzetlenül, és bár a 90. percben az LA szépített, ez csak az eredmény kozmetikázására volt elég.

A Miaminak még kilenc meccse van az alapszakaszból, és nyolc pont a hátránya a rájátszást érő helyen tanyázó D.C. United mögött.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik