Nemzetközi foci

Messi gondolt egyet és olyan gólt lőtt Gazdagék ellen, amit hetekig mutogatnak

Tim Nwachukwu/Getty Images
Tim Nwachukwu/Getty Images

Az Inter Miami jutott be a Ligák Kupája döntőjébe, miután 4-1-re legyőzte szerda hajnalban a Gazdag Dániellel felálló Philadelphia Uniont.

Lionel Messi döbbenetes szériája folytatódott: hatodik meccsén is betalált a Miamiban, kilenc gólnál jár ebben az időszakban (egyet pedig előkészített).

A Philly ellen a győztes gólt fűződött a nevéhez. A Miami nagyon bekezdett, már a 3. percben vezetést szerzett, majd a 20. percben Messi gondolt egy merészet, a tizenhatoson kívülről, laposan vette célba a kaput, Blake pedig vetődött ugyan, de nem tudott védeni.

Az összefoglaló, 1:33-tól Messi gólja:

Az első félidő végén egy másik korábbi barcelonai ikon, Jordi Alba növelte tovább az előnyt, és ugyan a 73. percben szépített a hazai csapat, a hajrában a csereként beállt David Ruiz is gólt szerzett. Csak az eredményt tekintve volt egyébként ilyen sima a mérkőzés, a Philadelphia ugyanis többször és veszélyesebben próbálkozott riválisánál.

A térdsérüléséből visszatérő Gazdag 87 percet töltött a pályán, volt négy lövési kísérlete, melyek közül kétszer a kaput is eltalálta. Összesen 46 alkalommal ért labdába, 35 passzkísérletéből 25 volt pontos.

Az Inter Miami a döntőben a Nashville-lel találkozik szombaton. A Ligák Kupájában az észak-amerikai liga (MLS), valamint a mexikói liga csapatai szerepelnek, összesen 47 együttes indult.

Kapcsolódó
A 17 éves csatár panenkázva lőtte tovább csapatát a BL-ben
Nem izgulta túl a tizenegyespárbajt az FC Köbenhavn svéd tehetsége.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik