Magyar foci bajnokok ligája

Bolgár edzővel hozták hírbe a Ferencvárost

DPI / NurPhoto / NurPhoto via AFP
DPI / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Bolgár lapértesülések szerint Sztanimir Sztoilov is esélyes lehet a Ferencváros edzői posztjára.

Az 56 éves szakember komoly szakmai múlttal rendelkezik, az egykori 14-szeres bolgár válogatott középpályás két alkalommal is dolgozott hazája szövetségi kapitányaként (2007-ben ideiglenes kinevezéssel kettő, majd 2009-2010-ben 14 összecsapáson ült a kispadon), 2019-ben irányította a kazah nemzeti csapatot is, Klubszinten a Levszkivel kétszeres bolgár, az Asztanával négyszeres kazah bajnok lett – mindkét csapattal járt a Bajnokok Ligája csoportkörében is.

A bolgár hírügynökség úgy tudja, a bolgár szakembert beajánlották a Ferencváros vezetőségének, ugyanakkor a magyar csapat favoritja egy másik külföldi szakember, akivel az első tárgyalásokat már le is folytatták – olvasható.

A Fradi orosz edzőjét, Sztanyiszlav Csercseszovot kedden menesztették, miután csapat botrányosan gyenge játékkal 3-0-ra kikapott hazai pályán a feröeri KÍ Klaksvík csapatától és kiesett a Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójában.

A szakmai irányítást az eddigi másodedző, Máté Csaba vette át.

Kapcsolódó
Hrutka János a Fradi BL-kieséséről: Hiába van egy minden szempontból erősebb csapatod, ha a Feröer-szigeteken is inkább beéred egy döntetlennel
A Ferencváros meghökkentően nagy pofonba szaladt bele hazai pályán a KÍ Klaksvík elleni Bajnokok Ligája-selejtezőn, pedig Hrutka János szerint minden lehetőség adott volt számára, hogy felkészüljön a találkozóra. Csercseszovnak azonban eddig sem volt erőssége a megújulás.
Olvasói sztorik