Magyar foci

Megvan a Fradi új edzője

Mónus Márton / MTI
Mónus Márton / MTI

Sztanyiszlav Csercseszov távozása után a BL-selejtezőből az első fordulóban kiesett FTC az eddigi másodedzőt, Máté Csabát nevezte ki vezetőedzőnek.

Máté Csaba munkáját a korábbi magyar válogatott játékos, Leandro de Almeida segíti.

Az 53 éves, pro licences Máté 2008 és 2010 között a magyar válogatott holland szövetségi kapitánya, Erwin Koeman mellett dolgozott, majd később a Paksnál Kis Károly munkáját segítette, és Kis távozása után beugróként három meccsen ő irányította a csapatot.

2012 nyarán került a Fradihoz, ahol Ricardo Moniz, Thomas Doll, Szerhij Rebrov, Peter Stöger és Csercseszov stábjában is szerepet kapott másodedzőként. Moniz, illetve Stöger távozása után három alkalommal ő vezette megbízott vezetőedzőként a csapatot, a mérlege két győzelem, egy vereség.

Máténak nincs sok ideje összekapni a csapatot, mivel a Fradira július 27-én ismét tétmeccs vár: a Konferencia Liga-selejtezőben az ír Shamrock Rovers csapatát fogadja a Groupama Arénában.

Mivel a Fradi honlapja úgy fogalmaz, hogy Máté Csabát bízta meg a vezetés a vezetőedzői feladatok ellátásáva, sanszos, hogy ismét csak átmenetileg nevezték ki, és a menedzsment a háttérben lázasan dolgozik a hosszútávú megoldáson.

Olvasói sztorik