Magyar foci

Csercseszov állásába került a feröeri csapat elleni BL-fiaskó

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A Ferencváros labdarúgócsapata hazai pályán 3-0-ra kapott ki a KÍ Klaksvíktől, így kiesett a Bajnokok Ligája első selejtezős fordulójában.

Lefújást követően az együttes vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov magára vállalta ugyan a felelősséget a kínos kudarcért, de értetlenkedve nézett az M4 Sport riporterére, amikor esetleges lemondása szóba került. Eközben az FTC elnöke, Kubatov Gábor a Facebook-oldalán azt írta, hamarosan levonják a kiesés konzekvenciáit. Erre rendkívül gyorsan sor került, mert nagyjából egy órával később már azt közölte Kubatov, hogy távozik az edző.

A Sztanyiszlav Csercseszovval történő személyes megbeszélésem eredménye, hogy nem dolgozunk tovább együtt

– áll az elnök bejegyzésében.

Csercseszov 2021 decemberében váltotta Peter Stögert a Ferencváros kispadján, két bajnoki címet és egy Magyar Kupát nyert a zöld-fehérekkel. A nemzetközi porondon korábban jól szerepelt, a 2022-2023-as idényben a Fradi az ő vezérletével nyerte meg Európa Liga-csoportját, így első magyar csapatként megérte a tavaszi egyenes kieséses szakaszt Európában. Összesen 74 tétmérkőzésen irányította az FTC-t, ebből 41-et megnyert, 13 döntetlen mellett 20 vereséget szenvedett.

Kapcsolódó
Dibusz Dénes: Ez hatalmas csalódás, óriási égés
A Fradi válogatott kapusa szerint a jobb csapat jutott tovább.
Olvasói sztorik