Magyar foci

Nagy öngólt rúghattak a románok a Puskás Akadémia játékosának mellőzésével

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

Másfél éve Marco Rossi szövetségi kapitány elárulta, gondolkodnak Marius Corbu honosításán, ám tavaly szeptemberben a Puskás Akadémia játékosa azt mondta, túl sokat kellene várnia erre, így elfogadta a románok meghívóját. A csángó származású játékos akkor azzal indokolta, hogy mivel nagyapja, apja és ő maga is Magyarországon kívül született, a FIFA jelenleg is érvényes szabályai alapján legalább öt évet kellett volna egyhuzamban hazánkban töltenie ahhoz, hogy a magyar válogatottban szerepelhessen.

A helyzet azonban változott, a középpályás hiába szerepelt jól a 2022-23-as szezonban (30 bajnokin hat gólig és 2 asszisztig jutott), Emil Sandoi szövetségi edző nem hívta meg az utánpótlás-válogatottba.

Miután Románia már a csoportkörben elvérzett a hazai U21-es Európa-bajnokságon, Sandoi éppen arra panaszkodott, hogy gondjai voltak a középpályán.

Fogalmam sincs miért maradtam ki, számomra is egy nagyon fura dolog, nem is tudom, mit mondjak. Nem keresett meg senki, csak annyit üzentek, hogy a nevem nincs rajta listán

– válaszolta Corbu a Szekelysport.ro érdeklődésére.

A Csakfoci.hu román forrásra hivatkozva azt írta, azzal, hogy a középpályás lemaradt az U21-es Európa-bajnokságról,

megváltoztathatja korábbi álláspontját és mégis Magyarországot képviselheti majd válogatott színekben.

Kapcsolódó
„Katasztrófa” – már a csoportkörben elvérzett a román U21-es válogatott a hazai Eb-n
Kettőből két vereség, nulla rúgott és négy kapott gól a mérleg.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik