Nemzetközi foci

„Katasztrófa” – már a csoportkörben elvérzett a román U21-es válogatott a hazai Eb-n

Vasile Mihai-Antonio / Getty Images
Vasile Mihai-Antonio / Getty Images

Ellentétesen alakul eddig a házigazdák szereplése a grúz, román közös rendezésű U21-es Európa-bajnokságon. Georgia eddig a két meccsén négy pontot szerzett, a portugálok legyőzése után Belgium ellen úgy játszott döntetlent a csapat, hogy kétgólos hátrányból állt talpra, így vezeti a halálcsoportot (amelyben Hollandia is szerepel még).

Ezzel szemben Románia eddig mindkét meccsét elveszítette, szombaton épp Ukrajna ellen kapott ki 1-0-ra, és mivel a spanyolok nyertek az esti meccsen Horvátország ellen, a társrendező már biztosan kiesik a csoportkört követően – ahogy a horvátok is.

Miközben az ultrák egy csoportja több alkalommal is nacionalista feliratokat tartott a magasba (amit a rendezők próbáltak mielőbb eltávolítani), illetve a szövetséget szidták, addig a csapat csalódást keltően játszott, mert bár nyernie kellett volna ahhoz, hogy biztosan versenyben maradjon, ehhez képest mindössze 192 pontos passza volt a válogatottnak és a kaput is csak kétszer sikerült eltalálni.

Sok mindenről lehetne beszélni, mert ez katasztrofális volt. Hazai közönség előtt játszva sem volt az a minőség a játékunkban, hogy uraljuk a mérkőzést. Úgy évdekeztünk, mint egy kézilabdacsapat. Az ukránok 715 passzal próbálkoztak, mi 249-cel. Egyszerűen hihetetlen

mondta a román Digi Sporton a szaúdi al-Rajedet edző Marius Sumudica.

Emil Sandoi, a szövetségi kapitány azt mondta, a csoport két legerősebb csapata ellen kezdtek (a spanyolok ellen 3-0-ra kaptak ki a nyitókörben), az ukránok ellen pedig semmi nem jött össze nekik. Felvetette azt is, hogy mivel nem játszottak selejtezőket, így nem is tudtak tétmeccsekkel rákészülni a tornára, lehet ez is kiütközött csapata játékán, illetve megjegyezte azt is, hogy az ukrán foci egyszerűen előrébb tart a románnál, sokkal tapasztaltabbak a labdarúgóik és magasabb szinten is edződnek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik