Magyar foci

Rossi elismerte, gondolkodnak Bumba és Corbu honosításán

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Marco Rossi sohasem tagadta, hogy két edző volt rá nagy hatással, Marcelo Bielsa és Mircea Lucescu. A magyar szövetségi kapitány a ProSportnak elismerte, hogy jólesett neki, amikor utóbbi őt javasolta román kapitánynak, és elárulta, valóban gondolkodnak Claudiu Bumba és Marius Corbu honosításán.

„Nem hiszem, hogy jó edző lennék. Középszintű vagyok, aki a lehető legtöbbet használt Lucescu és Bielsa tapasztalataiból” – mesélte Rossi, hozzátéve, élvezte, amikor kiderült számára, hogy Lucescu a nyáron őt javasolta román kapitánynak.

Kapcsolódó

„Ez azt jelenti, hogy tisztel engem. Ha valakit a hazád válogatottjába ajánlasz, akkor becsülöd őt” – mondta.

„Én fokozatosan értem el a jelenlegi pozíciómat, voltak eredményeim, tudta, mi történik ebben az országban. A magyar foci történetét nagyapámtól tanultam, aki az Aranycsapat szurkolója volt. Ez egy fokozatos folyamat volt, amely során megismertem a magyar futballt. Az asszisztenseim 2018 júniusa óta velem vannak. Azóta az ország és a szövetség iránti tiszteletből Magyarországon élek.

Úgy gondolom, hogy az edzőnek ott kell élnie, ahol dolgozik, hogy tökéletesen ismerje a bajnokságot, a játékosokat.

A Prosport felvetésére elismerte, hogy megpróbálják honosítani a kisvárdai Claudiu Bumbát és a felcsúti Marius Corbut.

„Amióta Bumba Kisvárdában szerepel, jól játszik. Kiderül, sikerül-e honosítani. De Corbu is értékes játékos. Tudom, hogy Romániának mindig is jó labdarúgói voltak, az a tény, hogy eddig ők nem kaptak meghívást az ottani válogatottba, semmit sem jelent.”

A lap úgy fogalmazott, a románok úgy gondolják, hogy tehetségesebb játékosaink vannak, de az utóbbi időben a magyarok jobb eredményeket mutattak fel.

„Tíz éve ismerem a magyarországi futballt, a fantázia és a tehetség nem hiányzik. A nagy hátrány az, hogy itt nem hajlandóak alkalmazkodni, kilépni a komfortzónából. A románok többet mentek külföldre, itt ez az alkalmazkodási vágy hiányzik.”

Szerinte akkor is lehet eredményeket elérni, ha nem a legerősebb a válogatott.

„Most lesz két-két mérkőzésünk Angliával, Olaszországgal és Németországgal. Papíron ez lehetetlen feladatnak tűnik, erősebb ellenfelek.

Tökéletes állapotban kell lenni fizikailag és mentálisan is, emellett tökéletes taktikása lesz szükség. Ha ebben a tekintetben a csúcson vagy, akkor abban kell reménykedned, hogy az ellenfél nem élete meccsét vívja. A lényeg, ne félj az ellenfél hírnevétől!

Rossi szerint ez volt a titka az Európa-bajnokságon mutatott játéknak is.

„Sok szurkoló szerint szerencsénk volt, de nem hiszek ebben. Szerencsésnek érzem magam, mert olyan munkát végezhetek, amiért mindig is lelkesedtem, gyönyörű családom van, nem voltak nagy tragédiáim. Ez a szerencse. De Magyarországon 10 év alatt szerintem nem csak ez játszott közre.”

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik