Magyar foci

Marco Rossi: A mai napig feldühít az Albánia elleni két vereség

Koszticsák Szilárd/MTI
Koszticsák Szilárd/MTI

Marco Rossit, a magyar labdarúgó-válogatott olasz szövetségi kapitányát még mindig zavarja, hogy csapata kétszer is kikapott Albána elleni világbajnoki selejtezőkön.

Kapcsolódó
Marco Rossi: Ha nincs a magyar lehetőség, lehet, most egy híd alatt lennék Olaszországban
Nagyon fáj neki, hogy anyagi oldalról támadták, miközben szövetségi kapitánynak lenni nem pénzkérdés számára.

Az olasz edző az m4sport.hu-nak adott nyilatkozatában mondta el, hogy ha csak az egyik meccset megnyerte volna az együttese, legalább versenyben lehetett volna Lengyelországgal a pótselejtezős második helyért.

A mai napig feldühít ez a két vereség, mert meggyőződésem, hogy nem a megfelelő állapotban futottunk ki a pályára. Mint szövetségi kapitány, elsősorban az én felelősségem, ha a válogatott vesztesen jön le a pályáról, és ezt minden esetben vállalom is. De azt mondhatom, hogy tavaly szeptembertől most novemberig lejátszott mérkőzéseken mindent egybevetve jó munkát végeztünk

– közölte a szövetségi kapitány.

A magyar válogatottra jövőre kemény sorozat vár, a Nemzetek Ligájában az Európa-bajnok Olaszországgal, valamint Németországgal és Angliával került egy csoportba. Rossi szerint a világ legerősebb válogatottjaival csak abban az esetben vehetik fel a küzdelmet, ha minden tekintetben tökéletes állapotban futnak ki a pályára, úgy fizikailag, mint mentálisan, technikailag és taktikailag.

„Mindenekelőtt pedig csak akkor, ha a csapat az első perctől az utolsóig maximálisan betartja a taktikai utasításokat. A stratégiánk csak akkor működhet, ha minden játékosom fegyelmezetten követi azt.

A futball alapvetően csapatjáték, és ha mindenki egy irányba halad, még ha az nem is a legjobb, problémákat tudunk okozni az ellenfeleknek. Jövőre ezt kell megtennünk a Nemzetek Ligájában. Az álmokra szükségünk van, aztán szembe kell néznünk a valósággal is. Tudjuk, hogy az ellenfeleink és köztünk van különbség, úgy értem képességekben és piaci értékben, akkor ezzel bizony foglalkozunk kell. Óvatosnak kell lennünk, de nem szabad félnünk. A labdarúgásban a legszörnyűbb ellenfél a félelem. Tisztelned kell az ellenfeled, de sosem szabad félned tőle”

Rossi azt is elmondta, amikor elfoglalta a magyar válogatott szövetségi kapitányi posztját, az is a céljai között szerepelt, hogy nyomot hagyjon a nemzeti együttes történelmében.

Olvasói sztorik