Magyar foci

Rossi már majdnem megtalálta Szalai Ádám utódját

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Két játékos is kiválthatná Szalai Ádámot a válogatottból, de Marco Rossi szövetségi kapitány szerint az egyik lehetséges jelölt túl keveset játszik, a másik meg túl keveset fut. Az olasz szakemberrel a Csakfoci.hu készített interjút.

Rossi elmondta, számára a németek elleni Eb-döntetlen volt a csúcs, míg a mélypontot az Albánia elleni hazai vereség jelentette, mert ott eldőlt, hogy a vb-álmaink elszálltak.

Kapcsolódó
„Nem egyszerű Csercseszov-kaliberű trénert megszerezni”
Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója szerint Peter Stöger nem bukott meg.

Ami a jövő nagy kérdése, hogyan pótolható Szalai Ádám, és hosszú távon ki léphet majd a helyére.

„Nem túl gazdag a választék a magyar befejező csatárok terén, sem az itthon játszók, sem a külföldön futballozó légiósaink között. Utóbbiak között ugyan ott van Novothy Soma a Bundesligában szereplő Bochumnál, de nem sok lehetőséget kap, talán ha összesen játszott eddig alig több mint egymérkőzésnyi időt és van egy gólja.

Sok ember kérdez a paksi Ádám Martinról. Őt figyelemmel követem, mióta a Vasas játékosa volt, kétségkívül vannak figyelemreméltó képességei, alkatilag is hasonlít Szalai Ádámhoz és jól is szerepel az NB I-ben. De vannak olyan hiányosságai, amelyről már beszéltem a klubjával és adtam is pár tanácsot, hogyan juthat el oda, hogy számításba vehessem. Remélem, meg is fogadja majd ezeket. Nemsokára sort kerítek arra is, hogy vele is beszéljek majd személyesen.”

Rossi el is árulta mire gondol, szerinte a paksi támadónak sokkal többet kellene futnia.A másik kérdés Dárdai Márton szerepeltetése, a Hertha védője azonban egyelőre nem döntött.

„A nyáron beszéltünk vele erről és ha nem is hivatalosan, de megkerestük, hogy szerepeljen a mi csapatunkban. Akkor azt mondta, hogy még nem áll készen a döntésre.

Aztán ősszel, amikor meghívták a német U21-es válogatottba, már úgy nyilatkozott, hogy régóta vár arra, hogy a német színeket képviselje magasabb szinten. De ha ezt már eldöntötte korábban, akkor meg miért nem mondta meg nekünk is kereken júniusban?

Olvasói sztorik