Magyar foci

Marco Rossi is elmondta véleményét arról, hogy Csercseszov lett a Fradi edzője

Mikhail Shapayev / FUR / Sputnik via AFP
Mikhail Shapayev / FUR / Sputnik via AFP

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a DIGI Sport híradójának nyilatkozva elmondta: remek szakembernek tartja az FTC új vezetőedzőjét, az orosz Sztanyiszlav Csercseszovot.

Kapcsolódó
A Fradi új edzője: A tehetség nálam munka nélkül semmit sem ér
Sztanyiszlav Csercseszov első ferencvárosi nyilatkozatát adta.

„Erős embernek ismertem meg, erős karakter. Egyszer beszéltem róla Nemanja Nikoliccsal, kikértem a véleményét, hiszen az edzője volt, ő pedig csupa jót mondott róla. Remek edzőnek tartom Csercseszovot, elismerésre méltó, amit elért az orosz válogatottal, főleg a világbajnokságon, bár utána jött egy kis visszaesés.

Összességében, amit én halottam eddig Csercseszovról – nemcsak Nikolicstól, hanem más szakemberektől is –, azok alapján úgy gondolom, jó döntést hozott vele kapcsolatban a Fradi.

Peter Stögerről sem tudnék rosszat mondani, szerintem a játékstílusból adódó elvárások, nem pedig az eredmények miatt menesztették őt. Nehéz helyzetben volt” – nyilatkozta Marco Rossi a DIGI Sport híradójának.

Csercseszov öt évig irányította az orosz válogatottat: a 2018-as oroszországi vb-n negyeddöntőbe vezette a csapatot, amely a legutóbbi Európa-bajnokságon nem jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba. Az 58 éves szakember utolsó klubcsapata a lengyel Nemanja Nikolicsot is a soraiban tudó Legia Varsó volt, amellyel bajnokságot és kupát is nyert, de a Dzsudzsák Balázzsal felálló Dinamo Moszkvát is irányította a 2014-15-ös szezonban.

Olvasói sztorik