Magyar foci

„Pofátlanul kihasználjátok, hogy a tábor nem vadállatokból áll, s nem veteti le veletek a mezt” – a Vasas-drukkerek kiosztották a focistákat és a vezetőséget is

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

Az NB I-ben szinte reménytelen helyzetben van a Vasas (nyolc fordulóval a vége előtt 9 pont a hátránya a 10. Fehérvár mögött), amely a Magyar Kupában vigasztalódhatott volna, ám az elődöntőben 3-0-s vereséget szenvedett az NB II-es Budafoktól. A kupakiesés után a vezetőség elköszönt Kondás Elemértől, és a válogatott szünet alatt még állásában megerősített edző menesztésével kapcsolatban Nagy Miklós sportigazgató úgy fogalmazott, úgy érezték, Kondás elvesztette az öltözőt.

A Vasas Szurkolói Klub még Kondás menesztése előtt, a kupameccs után nem sokkal tett közzé a Facebookon egy nyílt levelet, amelyben komoly kritikákat fogalmaznak meg a klubvezetéssel, elsősorban Nagy Miklóssal szemben.

Az elmúlt három évben hatalmasat nőtt a Vasas FC brandje, a keret létszáma és transfermarktos értéke, Nagy Miklós személyi kultusza, csak az építkezésből épp a legfontosabb maradt ki: egy szimpatikus, eredményes csapat és klub. Ilyennek képzelted az NB I-es Vasast, Miklós?

Gondoltad volna, hogy miután megváltóként érkeztél a csapat élére, három évvel később már a szurkolók nem elhanyagolható százaléka követeli a távozásodat? Tudjuk, mennyit teszel a klubért, ahogyan az is nyilvánvaló, hogy alapvető nézeteiden – miszerint a futballklub vezetése egyetlen kézben (a tiédben) van jó helyen – nem fogsz változtatni, mert az nem te lennél. De életbevágó lenne, hogy ne a Nagy Miklós FC-t építsd, hanem a Vasast! A Vasast, amely nemcsak az Illovszky-stadionból, a Kubala Akadémiából, kivételezettekből áll” – olvasható a nyílt levélben.

A szurkolók további kritikaként róják fel, hogy úgy érzik, „ez a csapat nem a miénk, csak a tiétek, magatoknak csináltátok. Szánalmasan kevés olyan akcióval találkozunk, amellyel hozzánk, szurkolókhoz szóltok; egy pillanatig sem látszik a törekvés a nézőszám növelésére, a fiatalok bevonzására, a Vasas-közösség fejlesztésére”.

A drukkerek nehezményezik, hogy minden szinten hiányzik az alázat a klubnál; hogy szerintük jóllakott, elkényelmesedett focisták alkotják a keret nagy részét, hogy 2021 augusztusa óta nem mutatkozott be saját nevelésű játékos a csapatban.

Pofátlanul kihasználjátok, hogy a Vasas-tábor nem vadállatokból áll, s nem veteti le veletek a mezt, meg ír ki fenyegető transzparenseket a meccseken. Pofátlanul kihasználjátok, hogy a szurkolóitok – egy bizonyos határig – mindenhova elmennek értetek, jónéhányan utolsó anyagi tartalékaikat felhasználva. Ez ocsmány dolog ám!

– szól az újabb kritika, hozzátéve, hogy a drukkerek szerint nagyképűen és lélektelenül futballozik a csapat.

Bár a levélben az szerepel, a szurkolók már elkönyvelték a kiesést, nyolc forduló még hátra van, és vasárnap a Vasas a szintén kiesőhelyen álló Budapest Honvédot fogadja.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik