Magyar foci

„Egyértelműen éreztem, hogy elvesztette az öltözőt” – ezért rúgta ki Kondás Elemért a Vasas

Vasvári Tamás / MTI
Vasvári Tamás / MTI

A labdarúgó OTP Bank Ligában utolsó helyen álló Vasas vezetősége csütörtökön közös megegyezéssel szerződést bontott a vezetőedzővel, Kondás Elemérrel. A döntés nem feltétlen ért váratlanul senkit, noha nemrég még megerősítették a posztján a szakembert.

Kondás szeptemberben, a hetedik fordulót követően vette át az együttes irányítását, az azóta eltelt időszakban 18 bajnoki mérkőzésen ült a kispadon, mérlege három győzelem, öt döntetlen és tíz vereség. Irányításával a Vasas ugyan bejutott a legjobb négy közé a MOL Magyar Kupában, a szerdai elődöntőben azonban sima 3-0-s vereséget szenvedett a másodosztályú Budafok otthonában.

Az öltözőt fokozatosan veszíti el egy edző. Az MK-elődöntő egy folyamat kicsúcsosodása volt. A mérkőzés után egyértelműen éreztem, hogy elvesztette az öltözőt, ezért született meg a döntés ma reggel

– mondta Nagy Miklós sportigazgató a Kossuth Rádiónak.

A sportvezető elárulta, nem feltétlenül bánta meg, hogy a március végi válogatott szünetben megerősítették a posztján Kondás Elemért. Megfogalmazása szerint azt szerették volna érzékeltetni, hogy nem csak edzőkérdésről van szó, illetve nem szokványos módon közelítettek egy ilyen gödörből, vagy negatív spirálból való kikerüléshez, mivel nem csupán az edzőre akarták a felelősséget terhelni.

„Előfordulhat, ha előbb váltunk, akkor változás állhatott volna be a csapat játékában, de tudjuk, hogy a sportban és úgy általában az életben a ha nem játszik. Tehát nem tudhatjuk, mi lett volna akkor, ha hamarabb váltunk” – mondta Nagy Miklós.

A klub közleménye az új vezetőedző személyével kapcsolatban későbbre ígért tájékoztatást, a gárda csütörtöki edzését Desits Szilárd másodedző tartotta.

Nem akarunk kapkodni, inkább megfontolt döntést szeretnénk hozni. Nem hiszem, hogy a bajnokság állását tekintve gyors, elhamarkodott döntést kellene hozni. Vasárnap a Honvéd ellen még nem lesz új vezetőedző

– jelentette ki az utódlással kapcsolatban a sportigazgató.

A Vasas hátránya kilenc pont a már éppen bennmaradást érő helyen álló MOL Fehérvárral szemben nyolc fordulóval az OTP Bank Liga vége előtt. Vasárnap az előtte álló Budapest Honvédot fogadja, amely hat ponttal előzi meg.

Olvasói sztorik