Magyar foci

A másodosztályú Budafok egy félidő alatt elintézte a Vasast

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

A Budafoki MTE szerda este 3-0-ra legyőzte a Vasast, ezzel fennállása során először jutott be a MOL Magyar Kupa döntőjébe.

Már az első perctől kezdve érezhető volt a hazai együttesen, mekkora elszántsággal veti magát küzdelembe, de helyzetig nem nagyon jutott el egyik csapat sem az első húsz percben. Az agresszív labdaszerzések viszont meghozták az eredményt, a 22. percben Soltész szerezte meg a labdát, Baktihoz passzolt, aki pedig Beke Pétert választotta. A csatár két védő közt, 15 méterről lőtt a jobb alsó sarokba.

Kovács Tamás / MTI A gólszerzõ Beke Péter, a budafoki csapat játékosa.

Alighanem ez jókora pofon lehetett a vendégek számára, mert az addig is komoly nyomás nélkül támadó Vasas játéka szétesni látszott. A Budafok viszont újra és újra eljutott az angyalföldi kapuig, sokszor bántóan simán. Dombó két hatalmas bravúrral tartotta meccsben a Vasast, de már ő is tehetetlen volt a 31. percben, amikor Beke labdát szerzett, megforgatta Litauszkit és a kapuba lőtt.

Öt perccel később lett teljes a kánaán, Beke ugyanis mesterhármasig meg sem állt, ezúttal Kovácstól kapott labdát, nagy mázlival túljutott Hegedűsön, majd még nagyobb mázlival Dombón is és az üres kapuba lőtt. Kondás Elemér ekkor döntött úgy, hogy nem vár és kettőt is cserélt, pedig még csak a 42. percben járt a meccs.

Kovács Tamás / MTI Beke Péter, a budafoki csapat játékosa (j) mesterhármast érő góljának pillanata.

Térfélcsere után a Vasas nagy erőket mozgósított az egyenlítés érdekében, néhány pontatlan lövés után aztán Holender távoli bombáját viszont már Gundel-Takácsnak kellett szögletre tolni, ahogyan Ihrig-Farkas fejesét is a 75. percben. Becsülettel próbálkoztak a vendégek, de a hazai csapat rendkívül szervezetten és koncentráltan védekezett, sőt Horváth még egy lesgólt is lőtt, így aztán nem lehetett kérdés, ki jut tovább.

Ez egyben azt is jelenti, hogy a Budafok története során először jutott döntőbe, de mivel ellenfele a Zalaegerszeg lesz a fináléban, új győztese lesz a Magyar Kupának 2023-ban.

A döntőre május harmadikán kerül sor a Puskás Arénában.

Végeredmény – MOL Magyar Kupa, elődöntő

Budafoki MTE-Vasas FC 3-0 (3-0)
Gólszerző: Beke (22., 34., 39.)

Olvasói sztorik