m4 sport
Magyar foci sport

Zárt kaput és többmilliós pénzbüntetést kapott a Honvéd huhogó szurkolói miatt

Október 22-én rendezték a ZTE – Budapest Honvéd bajnokit az NB I-ben, amely során a vendégdrukkerek részéről voltak, akik huhogtak a lelátón, így a hazaiak vezetőedzője, Ricardo Moniz lehívta csapatát a pályáról. Hosszú percek után folytatódhatott csak a mérkőzés (amit a kispestiek nyertek meg 2-0-ra), a Magyar Labdarúgó Szövetség pedig az eset kapcsán már hozott egy olyan döntést, hogy a zalaegerszegiek holland edzőjét egy hónapra eltiltottaindoklásuk szerint ez volt a legenyhébb ítélet, amit kiszabhattak.

A fegyelmi bizottság legutóbbi ülésén a Honvédot is megbüntették:

„A FEB a ZTE–Bp.Honvéd mérkőzéssel kapcsolatban a Budapest Honvédot a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért (megbotránkoztató kifejezés bekiabálása, rasszista magatartás)

pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, továbbá elrendeli a sportszervezet NB I-es bajnokságban résztvevő csapata számára 1 soron következő hazai bajnoki mérkőzés zárt sportlétesítményben történő megrendezését.

A zártkapus mérkőzés elrendelését az indokolja, hogy a FEB a sportszervezettel szemben szurkolóinak rasszista megnyilvánulása miatt ebben a bajnoki évben már hozott jogerős határozatot” – olvasható az MLSZ oldalán, a pénzbüntetés nagysága ugyanakkor nem derül ki, egy ideje már nem konkretizálja ezt a szövetség.

A Honvéd hivatalos oldala sem számszerűsíti a büntetés mértékét, de azt írják, hogy többmilliós a bírság.

A Budapest Honvéd idén még kát bajnokit játszik hazai pályán, előbb november 10-én a Vasas, majd három nappal később a Ferencváros ellen. A kispesti honlap szerint a határozat még nem jogerős, így ezeken a meccseken ott lehetnek majd a drukkerek.

A kispesti Bozsik Arénát egyébként a Fradi elleni meccset követően bezárják, és majd csak januárban döntenek arról, mikor nyitják ki újra. Felmerült az is, hogy a költséghatékonyság miatt albérletben szerepeljen a csapat.

Az NB III-ban a Budapest Honvéd második csapata a kupából a Ferencváros búcsúztató Iváncsa otthonában nyert, ami után hazai drukkerek egy kispesti játékost torkon ragadtak, egy másikat leköptek. Erről is döntött az MLSZ: „az Iváncsát a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért (szurkoló elzárt területre történt bejutása, egy vendégjátékos biztonságának veszélyeztetése és az ellenfél játékosának leköpése) pénzbüntetés megfizetésére kötelezi”.

Kapcsolódó
A Honvéd egyik játékosát leköpték, a másikat torkon ragadták Iváncsán
A Ferencvárost kiejtő csapat szurkolói nehezen viselték a bajnoki vereséget.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!