Magyar foci

Zárt kaput és többmilliós pénzbüntetést kapott a Honvéd huhogó szurkolói miatt

m4 sport
m4 sport

Október 22-én rendezték a ZTE – Budapest Honvéd bajnokit az NB I-ben, amely során a vendégdrukkerek részéről voltak, akik huhogtak a lelátón, így a hazaiak vezetőedzője, Ricardo Moniz lehívta csapatát a pályáról. Hosszú percek után folytatódhatott csak a mérkőzés (amit a kispestiek nyertek meg 2-0-ra), a Magyar Labdarúgó Szövetség pedig az eset kapcsán már hozott egy olyan döntést, hogy a zalaegerszegiek holland edzőjét egy hónapra eltiltottaindoklásuk szerint ez volt a legenyhébb ítélet, amit kiszabhattak.

A fegyelmi bizottság legutóbbi ülésén a Honvédot is megbüntették:

„A FEB a ZTE–Bp.Honvéd mérkőzéssel kapcsolatban a Budapest Honvédot a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért (megbotránkoztató kifejezés bekiabálása, rasszista magatartás)

pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, továbbá elrendeli a sportszervezet NB I-es bajnokságban résztvevő csapata számára 1 soron következő hazai bajnoki mérkőzés zárt sportlétesítményben történő megrendezését.

A zártkapus mérkőzés elrendelését az indokolja, hogy a FEB a sportszervezettel szemben szurkolóinak rasszista megnyilvánulása miatt ebben a bajnoki évben már hozott jogerős határozatot” – olvasható az MLSZ oldalán, a pénzbüntetés nagysága ugyanakkor nem derül ki, egy ideje már nem konkretizálja ezt a szövetség.

A Honvéd hivatalos oldala sem számszerűsíti a büntetés mértékét, de azt írják, hogy többmilliós a bírság.

A Budapest Honvéd idén még kát bajnokit játszik hazai pályán, előbb november 10-én a Vasas, majd három nappal később a Ferencváros ellen. A kispesti honlap szerint a határozat még nem jogerős, így ezeken a meccseken ott lehetnek majd a drukkerek.

A kispesti Bozsik Arénát egyébként a Fradi elleni meccset követően bezárják, és majd csak januárban döntenek arról, mikor nyitják ki újra. Felmerült az is, hogy a költséghatékonyság miatt albérletben szerepeljen a csapat.

Az NB III-ban a Budapest Honvéd második csapata a kupából a Ferencváros búcsúztató Iváncsa otthonában nyert, ami után hazai drukkerek egy kispesti játékost torkon ragadtak, egy másikat leköptek. Erről is döntött az MLSZ: „az Iváncsát a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért (szurkoló elzárt területre történt bejutása, egy vendégjátékos biztonságának veszélyeztetése és az ellenfél játékosának leköpése) pénzbüntetés megfizetésére kötelezi”.

Kapcsolódó
A Honvéd egyik játékosát leköpték, a másikat torkon ragadták Iváncsán
A Ferencvárost kiejtő csapat szurkolói nehezen viselték a bajnoki vereséget.
Olvasói sztorik