ujpestfc.hu
Magyar foci sport

Négy hónapra eltiltották Véber Györgyöt a trágár kirohanásáért

A Magyar Labdarúgó Szövetség négy hónapra tiltotta el Véber Györgyöt.

Kapcsolódó

Az Újpest U19-es csapatának vezetőedzője egy MTK elleni bajnokin kapott olyan dührohamot, hogy percekig trágár, obszcén szavakkalszidta saját játékosait. Erről járta be egy videó az internetet és bár Véber utólag bocsánatot kért, amiért elragadták az érzelmek, az MLSZ szigorúbban büntette, mint a szóbeli figyelmeztetést adó klubja.

Az MLSZ illetékes fegyelmi bizottsága 2023. február 28-ig eltiltotta a labdarúgó-mérkőzésektől a sportszakemberhez nem méltó magatartást tanúsító Véber György vezetőedzőt (UTE). A bizottság az ítélet meghozatalakor figyelembe vette Véber György nyilvános bocsánatkérését.

A bizottság indoklásában kifejtette, hogy az eljárás alá vont sportszakember olyan személy, akinek a tevékenységét mind a sajtó, mind pedig a szélesebb közvélemény gyakran figyelemmel kíséri, így az általa kimondott szavaknak és megtett cselekedeteknek a hazai labdarúgásra vonatkozóan az átlagosnál nagyobb súlya van, ezért tőle fokozottan elvárható, hogy olyan példát mutasson, amely a labdarúgásra vonatkozóan pozitív példaként szolgál. Véber György jelen ügy alapjául szolgáló obszcén, trágár megnyilvánulásai azonban a labdarúgás megítélésére rendkívül káros és negatív hatást gyakorolnak”

– áll a határozatban.

Kapcsolódó
Véber György: Vállalom a következményeket
A klub írásbeli figyelmeztetést adott az edzőnek.

Az ominózus eset után három mérkőzést játszott már az Újpest FC U19-es csapata, valamennyin Véber György ült a kispadon.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!