Magyar foci

Négy hónapra eltiltották Véber Györgyöt a trágár kirohanásáért

ujpestfc.hu
ujpestfc.hu

A Magyar Labdarúgó Szövetség négy hónapra tiltotta el Véber Györgyöt.

Kapcsolódó

Az Újpest U19-es csapatának vezetőedzője egy MTK elleni bajnokin kapott olyan dührohamot, hogy percekig trágár, obszcén szavakkalszidta saját játékosait. Erről járta be egy videó az internetet és bár Véber utólag bocsánatot kért, amiért elragadták az érzelmek, az MLSZ szigorúbban büntette, mint a szóbeli figyelmeztetést adó klubja.

Az MLSZ illetékes fegyelmi bizottsága 2023. február 28-ig eltiltotta a labdarúgó-mérkőzésektől a sportszakemberhez nem méltó magatartást tanúsító Véber György vezetőedzőt (UTE). A bizottság az ítélet meghozatalakor figyelembe vette Véber György nyilvános bocsánatkérését.

A bizottság indoklásában kifejtette, hogy az eljárás alá vont sportszakember olyan személy, akinek a tevékenységét mind a sajtó, mind pedig a szélesebb közvélemény gyakran figyelemmel kíséri, így az általa kimondott szavaknak és megtett cselekedeteknek a hazai labdarúgásra vonatkozóan az átlagosnál nagyobb súlya van, ezért tőle fokozottan elvárható, hogy olyan példát mutasson, amely a labdarúgásra vonatkozóan pozitív példaként szolgál. Véber György jelen ügy alapjául szolgáló obszcén, trágár megnyilvánulásai azonban a labdarúgás megítélésére rendkívül káros és negatív hatást gyakorolnak”

– áll a határozatban.

Kapcsolódó
Véber György: Vállalom a következményeket
A klub írásbeli figyelmeztetést adott az edzőnek.

Az ominózus eset után három mérkőzést játszott már az Újpest FC U19-es csapata, valamennyin Véber György ült a kispadon.

Olvasói sztorik