Magyar foci

Európa Liga: Botka Endre és Dibusz Dénes is megjegyzést tett a bíróra

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A Ferencváros 1-1-es döntetllent játszott csütörtök este az AS Monacóval, ezzel bebiztosította továbbjutását az Európa Liga csoportköréből, sőt még az első helye is biztossá vált.

Kapcsolódó
Csoportelsőként zár a Ferencváros az Európa Ligában
Egyetlen ponttal is bebiztosította továbbjutását a magyar bajnok, Zachariassen a 82. percben lőtte tovább a Fradit.

Lefújást követően Botka Endre állt az M4 Sport kamerája elé és elmondta, hogy mi volt nagyjából a koncepció. A csapatmunka és a szurkolók dicséretén kívül azonban elejtett egy félmondatot Enea Jorgji játékvezető munkájáról is.

„Elképesztően nehéz mérkőzés volt, az elején nem is találtuk az ellenszert a játékukra, de ezen felül tudtunk kerekedni, de mi mint minden egyes mérkőzésen, tudtunk találni egy gólt.

Itt az volt a kulcs, hogy nem kaphattunk egy gólnál többet és ez még így is sikerült, hogy a bíró mellettük volt

mondta Botka.

Kicsit később a csapatkapitány, Dibusz Dénes is a tőle megszokott hosszú, elemző közleményt adott, de a kapus is véleményezte a bírói munkát.

„Az első félidő nehézkes volt, de azt gondolom, hogy ott is voltak olyan lehetőségeink, amiket nem tudtunk megfelelően lejátszani. Azt éreztem, nem néz ki jól a mérkőzés, aztán

a Monacónak sikerült megszerezni a vezetést, szerintem véleményes körülények között, mert talán volt előtte egy fault. A játékvezető így látta, mint ahogyan még jó néhány esetet úgy látott, ahogy azt rajta kívül nem tudom, ki látta még úgy.

Mindegy, lényeg a lényeg, a második félidőben már úgy jöttünk ki, hogy egy életem egy halálom, ezen a mérkőzésen pontot kell szerezni”

közölte mosolyogva Dibusz, hozzátéve, hogy érdemes álmodozni ezzel a csapatta.

A Ferencváros csoportelsőségének hála már biztosan a legjobb 16 közé kerül és nyugodtan várhatja tavaszi ellenfelét az utolsó csoportmérkőzéstől függetlenül.

Európa Liga, csoportkör, 5. forduló

Ferencváros – AS Monaco (francia) 1-1 (0-1)
Budapest, Groupama Aréna
v.: Enea Jorgji (albán)
Ferencváros: Dibusz – Wingo, Botka, S. Mmaee, Pászka (Tokmac 65.) – Vécsei (Besic – 56.), Laidouni – Traore, Gojak (Marquinhos 45. – Esiti 91.) Zachariassen – R. Mmaee
Monaco: Nübel – Disasi, Maripan, Badiashile – Vanderson (Diatta 41.), Golovin, Camara, Fofana (Jean Lucas 83.), Caio Henrique – Volland (Ben Seghir 83.), Ben Yedder
gól: Zachariassen (82.) Ben Yedder (31.)
sárga lap: Botka (24.), Dibusz (32.), Laidouni (80.), Besic (93.) ill. Camara (57.), Badiashile (85.)

Olvasói sztorik