Magyar foci

Pontokat von le az MLSZ az NB II-es Budafoktól

Facebook
Facebook

Bár a Budafok a 11. fordulóban 3-0-a legyőzte a pályán a Kozármislenyt, a vesztes csapat megóvta a mérkőzést, a Magyar Labdarúgó Szövetség pedig megalapozottnak találta azt és helyt adott annak (a határozatot itt találja).

Így törölték az eredeti eredményt és a mérkőzés három pontja 3-0-val a Kozármislenyé lesz. A Budafok a határozat megküldésétől számított három munkanapon belül óvhat.

Az ügy hátterében az áll, hogy a budafokiak jogosulatlanul szerepeltettek egy játékost a mérkőzésen. A csakfoci.hu írta meg, hogy a csereként beálló Szűcs Zsolt az október 9-i másodosztályú bajnoki előtti napon a Budafok második csapatában is pályára lépett, piros lapot kapott, amiért automatikusan eltiltás járt, így viszont az első keretben sem szerepelhetett volna az NB II-ben.

Kapcsolódó
Huszti Szabolcs a Vidiről: Az a minimum, hogy az ember meghal a pályán, és ezt sokaknál nem látom
Nemcsak a Puskás Akadémia elleni eredmény, hanem egy-két játékosa miatt is csalódott. Változásokat ígért a Paks elleni bajnokira.

A hibának már megvoltak a következményei klubon belül: lemondott a sportigazgató és a technikai vezető, Oláh Lóránt és Varga Péter is. A vezetőség ezt mindkettejük esetében elfogadta.

A Kozármisleny egyébként a napokban a honlapján indokolta meg az óvást, hozzátéve, hogyha nem ők teszik ezt, hanem a szövetség veszi észre a hibát, akkor plusz egy pontot levonhattak volna a Budafoktól. A riválisnak a bajnokság folytatására további sikereket kívántak.

Olvasói sztorik