Facebook
Magyar foci sport

Pontokat von le az MLSZ az NB II-es Budafoktól

Bár a Budafok a 11. fordulóban 3-0-a legyőzte a pályán a Kozármislenyt, a vesztes csapat megóvta a mérkőzést, a Magyar Labdarúgó Szövetség pedig megalapozottnak találta azt és helyt adott annak (a határozatot itt találja).

Így törölték az eredeti eredményt és a mérkőzés három pontja 3-0-val a Kozármislenyé lesz. A Budafok a határozat megküldésétől számított három munkanapon belül óvhat.

Az ügy hátterében az áll, hogy a budafokiak jogosulatlanul szerepeltettek egy játékost a mérkőzésen. A csakfoci.hu írta meg, hogy a csereként beálló Szűcs Zsolt az október 9-i másodosztályú bajnoki előtti napon a Budafok második csapatában is pályára lépett, piros lapot kapott, amiért automatikusan eltiltás járt, így viszont az első keretben sem szerepelhetett volna az NB II-ben.

Kapcsolódó
Huszti Szabolcs a Vidiről: Az a minimum, hogy az ember meghal a pályán, és ezt sokaknál nem látom
Nemcsak a Puskás Akadémia elleni eredmény, hanem egy-két játékosa miatt is csalódott. Változásokat ígért a Paks elleni bajnokira.

A hibának már megvoltak a következményei klubon belül: lemondott a sportigazgató és a technikai vezető, Oláh Lóránt és Varga Péter is. A vezetőség ezt mindkettejük esetében elfogadta.

A Kozármisleny egyébként a napokban a honlapján indokolta meg az óvást, hozzátéve, hogyha nem ők teszik ezt, hanem a szövetség veszi észre a hibát, akkor plusz egy pontot levonhattak volna a Budafoktól. A riválisnak a bajnokság folytatására további sikereket kívántak.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!