Magyar foci

Gazdag jól érzi magát Amerikában, de egy topligás ajánlaton elgondolkodna

Ira L. Black - Corbis / Getty Images
Ira L. Black - Corbis / Getty Images
Bár akadt olasz és skót élvonalbeli érdeklődő is iránta, nagyon jól érzi magát Philadelphiában a magyar válogatott csatár, Gazdag Dániel, aki szerint az MLS-ben sokkal könnyebb a dolga, mint az NB I-ben, vagy a válogatottban, mert kieső híján minden csapat támadófutballra törekszik.

„Az NB I-ben 3-4 csapatot leszámítva mindenki a kiesés ellen harcol, itt viszont nincs kieső, ezért a csapatok felvállalják a támadójátékot. Ez nekem, mint támadó szellemű játékosnak nagyon fekszik. Azt gondolom, hogy a Honvédhoz képest szakmailag mindenképp előrelépés számomra a Philadelphia” – nyilatkozta a Csakfoci.hu-nak adott interjúban.

Kapcsolódó
Videojátékokon edződött a Reims ideiglenes szakvezetője
30 éves születésnapjára élvonalbeli kispadot kapott a belga szakember.

Elmondta, hogy nyáron voltak megkeresések, Olaszországból egy Serie A-s klub érdeklődött, de Skóciából is akadt jelentkező, ám egyik esetben sem jutott el addig, hogy neki kelljen igent vagy nemet mondania.

Nem akarok mindenáron eligazolni innen. A családom jól érzi itt magát, a kisfiam imádja az iskolát, ez is egy fontos szempont számomra. Persze, ha egy erős bajnokságból kapnék komoly ajánlatot, akkor biztosan elgondolkodnék

– tette hozzá.

Egyre többet játszik a válogatottban, ahol nehezebb a dolga, mert más rendszerben játszik a két csapat, és más erősségű ellenfelekkel szemben.

„Örülök, hogy a válogatottban is egyre többször lehetőséghez jutok, amit próbálok meghálálni. Az angolok elleni idegenbeli 4-0-s sikert például soha nem fogja senki elfelejteni, aki átélte, hát még az, aki gólt is szerzett azon a mérkőzésen. Hihetetlen érzés még mindig, hogy betaláltam Anglia ellen és ilyen arányban nyertünk.”

Az interjúból kiderült még, hogy

  • rengeteget köszönhet Marco Rossinak, aki szerinte jobb edző lett az évek múlásával.
  • nagyon sajnálja, amiért sérülés miatt lemaradt a tavalyi Eb-ről, és nagy csalódásnak élné meg, ha a csapat nem jutna ki a következő kontinenstornára.
  • tiszta szívéből szurkol a Honvédnak, hogy kilábaljon a jelenlegi a nehéz helyzetből
  • ha Amerikában marad, akkor a klubváltás nem lesz opció, ugyanakkor célja, hogy a Philadelphiában a kiemelt bérezésű játékosok közé kerüljön.
Olvasói sztorik