Ira L. Black - Corbis / Getty Images
Magyar foci sport

Gazdag jól érzi magát Amerikában, de egy topligás ajánlaton elgondolkodna

Bár akadt olasz és skót élvonalbeli érdeklődő is iránta, nagyon jól érzi magát Philadelphiában a magyar válogatott csatár, Gazdag Dániel, aki szerint az MLS-ben sokkal könnyebb a dolga, mint az NB I-ben, vagy a válogatottban, mert kieső híján minden csapat támadófutballra törekszik.

„Az NB I-ben 3-4 csapatot leszámítva mindenki a kiesés ellen harcol, itt viszont nincs kieső, ezért a csapatok felvállalják a támadójátékot. Ez nekem, mint támadó szellemű játékosnak nagyon fekszik. Azt gondolom, hogy a Honvédhoz képest szakmailag mindenképp előrelépés számomra a Philadelphia” – nyilatkozta a Csakfoci.hu-nak adott interjúban.

Kapcsolódó
Videojátékokon edződött a Reims ideiglenes szakvezetője
30 éves születésnapjára élvonalbeli kispadot kapott a belga szakember.

Elmondta, hogy nyáron voltak megkeresések, Olaszországból egy Serie A-s klub érdeklődött, de Skóciából is akadt jelentkező, ám egyik esetben sem jutott el addig, hogy neki kelljen igent vagy nemet mondania.

Nem akarok mindenáron eligazolni innen. A családom jól érzi itt magát, a kisfiam imádja az iskolát, ez is egy fontos szempont számomra. Persze, ha egy erős bajnokságból kapnék komoly ajánlatot, akkor biztosan elgondolkodnék

– tette hozzá.

Egyre többet játszik a válogatottban, ahol nehezebb a dolga, mert más rendszerben játszik a két csapat, és más erősségű ellenfelekkel szemben.

„Örülök, hogy a válogatottban is egyre többször lehetőséghez jutok, amit próbálok meghálálni. Az angolok elleni idegenbeli 4-0-s sikert például soha nem fogja senki elfelejteni, aki átélte, hát még az, aki gólt is szerzett azon a mérkőzésen. Hihetetlen érzés még mindig, hogy betaláltam Anglia ellen és ilyen arányban nyertünk.”

Az interjúból kiderült még, hogy

  • rengeteget köszönhet Marco Rossinak, aki szerinte jobb edző lett az évek múlásával.
  • nagyon sajnálja, amiért sérülés miatt lemaradt a tavalyi Eb-ről, és nagy csalódásnak élné meg, ha a csapat nem jutna ki a következő kontinenstornára.
  • tiszta szívéből szurkol a Honvédnak, hogy kilábaljon a jelenlegi a nehéz helyzetből
  • ha Amerikában marad, akkor a klubváltás nem lesz opció, ugyanakkor célja, hogy a Philadelphiában a kiemelt bérezésű játékosok közé kerüljön.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!