Nemzetközi foci

Gazdag Dani: Az a jó a csapatnak, ha én játékban vagyok

Nagyon megy Amerikában a 15-szörös magyar labdarúgó-válogatott középpályásnak. Elmegyarázta, mi ennek az oka.

Szombaton Dániel napot tartottak az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságban (MLS), lévén Gazdag Dániel, a Philadelphia Union válogatott középpályása mesterhármast, Sallói Dániel, a Sporting Kansas City támadója pedig győztes gólt szerzett.

Kapcsolódó
Dániel nap az MLS-ben: Gazdag mesterhármast jegyzett, Sallói győztes gólt lőtt
Gazdag már 16 gólnál jár. Sallói beállított egy klubrekordot.

Gazdagék hazai környezetben 6-0-ra verték a Colorado Rapids együttesét, a korábbi kispesti kedvenc indította el a gólgyártást egy ziccerrel, majd a saját maga által kiharcolt büntetőt értékesítette. Teljesítményére a 84. percben tette fel a koronát egy hasonló finom megoldással, mint amilyennel júniusban az angolok vendégeként is eredményes volt a 4-0-ra megnyert Nemzetek Ligája-mérkőzésen. Íme:

Gazdagnak korábban 13 gól volt az idénycsúcsa, most már 16 találatnál jár, ezzel beállította a klubrekordot, egyúttal holtversenyben második a góllövőlistán.

Nagyon bíznak bennem mind az edzők, mind a játékostársak. Sokszor adják oda a labdát, ők is azt érzik, hogy az a jó a csapatnak, ha én játékban vagyok

– magyarázta a közmédia megkeresésére a kiváló szezonja okát.

A támadó kiemelte: a szezon legfontosabb része még hátravan, hat mérkőzés van az alapszakaszból, majd következik a rájátszás, márpedig szeretnének a lehető legsikeresebbek lenni és trófeát szerezni.

Reális esélyünk van, hogy akár a bajnokságot is megnyerjük. A keleti csoport első helye kifejezett célunk, tavaly közel voltunk ahhoz, hogy nagydöntőt tudjunk játszani, remélem, hogy legalább ilyen közel leszünk idén is. Idén jobb csapatuk van, mint tavaly, így bármire van esély

– nyilatkozta Gazdag.

Olvasói sztorik