DENIS CHARLET / AFP
Nemzetközi foci sport

Videojátékokon edződött a Reims ideiglenes szakvezetője

Megtörtént a negyedik edzőváltás is a francia labdarúgó-bajnokság élvonalának 2022-23-as idényében: Jean-Marc Furlan (Auxerre), Peter Bosz (Lyon) és Michel Der Zakarian (Brest) után a Reims menesztette Óscar Garcíát. A csapat tíz forduló után mindössze nyolc pontot szerzett úgy, hogy mindössze egyszer győzött, és öt bajnoki óta nyeretlen.

Kapcsolódó
Súlyos autóbalesete után mesterséges kómában tartják az osztrák csatárt
Úgy tűnik, olcsón megúszta Muharem Huskovic, aki úgy kellett kimenteni egy kigyulladt autóból.

García helyére a másodedző William Still került, aki pénteken lesz 30 éves, aki csupán ifjúsági és junior szinten futballozott, sokkal több időt töltött a Football Manager és a Championship Manager játékokkal, amelyek hatására 17 évesen eldöntötte, edző lesz.

Szerintem, akik a Football Managerrel játszanak, egy kicsit jobban megértik a játékot. Nagyon sok részletbe kell belemenned ahhoz, hogy valóban megnyerj dolgokat és sikeres legyél a játékban, különösen manapság, amikor a játék egyre bonyolultabbá válik

– idézte az MTI egy korábbi interjúját.

Angliába költözött, megkezdte a tanulmányait, és a Myerscough College-on előírt gyakorlatát a Preston North End U14-es csapatánál kezdte, majd 2014-ben, még mindig csak 22 évesen a Sint-Truiden videoelemzője lett. A csapat 2015-ben feljutott a belga élvonalba, de Still követte az edzőt a Standard Liége-hez.

2017-ben a Lierse, 2018-ban a Beerschot másodedzője lett, utóbbi csapatot 15 meccs erejéig át is vette. 2021-ben pár hónapig a Reimshez igazolt, de a szezont már a Standardnál fejezte be, idén nyáron azonban ismét elfogadta a Reims ajánlatát.

A bemutatkozására szombaton a Lorient ellen kerül sor, de kérdés, meddig vezetheti a csapatát, a klub ugyanis jelezte, megkezdte az edzőkeresést.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!