Nemzetközi foci

Súlyos autóbalesete után mesterséges kómában tartják az osztrák csatárt

David Aliaga NurPhoto NurPhoto via AFP
David Aliaga NurPhoto NurPhoto via AFP
Szerda este súlyos autóbalesetet szenvedett Muharem Huskovic, az Austria Wien 19 éves csatára.

20 óra 15 perc körül egy 21 éves férfi által vezetett személygépkocsi teljes erőből nekiütközött egy belső sávban 45-50 km/órás sebességgel vontatott teherautónak.

Kapcsolódó
Az öltözőben őrjöngött a Juve elnöke, a játékosokat is megfenyegette
A világbajnokságig bizonyíthatnak a játékosok, aki nem elég jó, attól januárban megválnak - még akkor is, ha ezen pénzt bukik a klub.

Az ütközés ereje akkora volt, hogy a személygépkocsi azonnal kigyulladt, azonban a sofőrt és az utas Huskovicot sikerült kimenteni. A futballistát a Badeni Állami Kórházba, a sofőrt az Eisenstadti Kórházba szállították. Az autóban utazott még egy kutya, aki nem éle túl a balesetet.

Az Austria Wien közleménye szerint Huskovic több súlyos, de nem életveszélyes sérülést szenvedett, megműtötték, majd elővigyázatosságból mesterséges kómába helyezték. A jelenlegi állás szerint több akut műtétre egyelőre nincs szükség, így lassan megkezdhetik az ébresztését.

A csatár a következő napokban az intenzív osztályon marad további megfigyelés céljából.

Huskovic 2021 januárjában debütált az osztrák Bundesligában, tavaly már 14 mérkőzésen szerepelt és két gólt szerzett, a 2022-23-as idényben pedig nyolc bajnokin, egy Európa Liga- és három Konferencia Liga-mérkőzésen lépett pályára.

Olvasói sztorik