David Aliaga NurPhoto NurPhoto via AFP
Nemzetközi foci sport

Súlyos autóbalesete után mesterséges kómában tartják az osztrák csatárt

Szerda este súlyos autóbalesetet szenvedett Muharem Huskovic, az Austria Wien 19 éves csatára.

20 óra 15 perc körül egy 21 éves férfi által vezetett személygépkocsi teljes erőből nekiütközött egy belső sávban 45-50 km/órás sebességgel vontatott teherautónak.

Kapcsolódó
Az öltözőben őrjöngött a Juve elnöke, a játékosokat is megfenyegette
A világbajnokságig bizonyíthatnak a játékosok, aki nem elég jó, attól januárban megválnak - még akkor is, ha ezen pénzt bukik a klub.

Az ütközés ereje akkora volt, hogy a személygépkocsi azonnal kigyulladt, azonban a sofőrt és az utas Huskovicot sikerült kimenteni. A futballistát a Badeni Állami Kórházba, a sofőrt az Eisenstadti Kórházba szállították. Az autóban utazott még egy kutya, aki nem éle túl a balesetet.

Az Austria Wien közleménye szerint Huskovic több súlyos, de nem életveszélyes sérülést szenvedett, megműtötték, majd elővigyázatosságból mesterséges kómába helyezték. A jelenlegi állás szerint több akut műtétre egyelőre nincs szükség, így lassan megkezdhetik az ébresztését.

A csatár a következő napokban az intenzív osztályon marad további megfigyelés céljából.

Huskovic 2021 januárjában debütált az osztrák Bundesligában, tavaly már 14 mérkőzésen szerepelt és két gólt szerzett, a 2022-23-as idényben pedig nyolc bajnokin, egy Európa Liga- és három Konferencia Liga-mérkőzésen lépett pályára.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!