Magyar foci

Gazdag mesterhármassal zárta az alapszakaszt, amelyben olyan számokat produkált, mint csak nagyon kevesen

Ronny Hartmann / AFP
Ronny Hartmann / AFP

Gazdag Dániel mesterhármast ért el csapata, a Philadelphia Union vasárnapi, Toronto elleni mérkőzésén az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságban (MLS), melyben így 22 góllal zárta az alapszakaszt.

A magyar válogatott támadó előbb a negyedik percben kapásból lőtt gyönyörű gólt, majd a 60. percben büntetőből, három perccel később pedig ismét akcióból volt eredményes.

0:22-nél, 4:50-nél és 5:23-nál látható a három Gazdag-gól:

Az Union által 4-0-ra megnyert mérkőzésen az MVP címre is jelölt 26 éves futballista csapata minden góljából kivette a részét, a Philadelphia második találatánál ugyanis ő indította Mikael Uhrét, aki szépen fejezte be az akciót. Gazdagnak ez volt a tizedik gólpassza a szezonban.

A Jenkifoci azt írja, Gazdag előtt csak öt játékos volt képes arra az MLS-ben, hogy 20 góllal és 10 gólpasszal zárja az alapszakaszt: Sebastian Giovinco, Carlos Vela, Zlatan Ibrahimovic, Diego Valeri és Hany Mukhtar.

A Philadelphia 67 pontjával megnyerte a Keleti főcsoportot, a jövő héten kezdődő rájátszás első fordulójában pedig így nem kell pályára lépnie. A másodi körben pedig a New York Red Bulls-Cincinnati párharc győztesével találkozik majd.

Olvasói sztorik