olimpia.hu
Magyar foci sport

„Előbb a lábamból, majd a kezemből szállt el az erő” – izomsorvadással küzd Fazekas László

Fazekas László, az Újpesti Dózsa, a belga Royal Antwerp FC és a Sint-Truiden korábbi 92-szeres válogatott, ezüstcipős csatára izomsorvadással küzd, írta a Nemzeti Sport.

A szombaton 75. születésnapját ünneplő futballista a közösségi oldalán közölte, hogy betegséggel küzd, majd az NSO-nak mesélt a részletekről is.

„Csaknem egy éve kezdődtek a bajok, jelentkeztek a tünetek. Előbb a lábamból, majd a kezemből szállt el az erő. Nem tudtam lépcsőzni, a hosszabb sétákról is le kellett mondanom, az orvosok szerint izomsorvadás okozza a betegséget. Ott tartok, hogy kerekesszékkel tudok közlekedni, a feleségem segítsége nélkül nem tudok talpra állni”

– idézi a sportnapilap az újpestiek legendáját.

A Spanyolországban tartózkodó egykori labdarúgó azonban nincs kétségbe esve, pozitívan áll a kezelésekhez.

„Heti kétszer kapok kezelést, reménykedve abban, hogy az életem hátralévő napjait nem székben kell leélnem. Szokatlan helyzet ez egy volt csatárnak, aki egészségesen rugdosta a gólokat vagy éppen kiszolgálta társait, s noha mozgásban korlátozott lettem, a hangulatomat nem befolyásolja a betegség.

Optimista vagyok, bár rohanni ezentúl már biztosan nem tudok, bizakodom a felépülést illetően – és hinni szeretnék abban is, hogy megszabadulhatok a kerekesszéktől.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!