Magyar foci

„Előbb a lábamból, majd a kezemből szállt el az erő” – izomsorvadással küzd Fazekas László

olimpia.hu
olimpia.hu

Fazekas László, az Újpesti Dózsa, a belga Royal Antwerp FC és a Sint-Truiden korábbi 92-szeres válogatott, ezüstcipős csatára izomsorvadással küzd, írta a Nemzeti Sport.

A szombaton 75. születésnapját ünneplő futballista a közösségi oldalán közölte, hogy betegséggel küzd, majd az NSO-nak mesélt a részletekről is.

„Csaknem egy éve kezdődtek a bajok, jelentkeztek a tünetek. Előbb a lábamból, majd a kezemből szállt el az erő. Nem tudtam lépcsőzni, a hosszabb sétákról is le kellett mondanom, az orvosok szerint izomsorvadás okozza a betegséget. Ott tartok, hogy kerekesszékkel tudok közlekedni, a feleségem segítsége nélkül nem tudok talpra állni”

– idézi a sportnapilap az újpestiek legendáját.

A Spanyolországban tartózkodó egykori labdarúgó azonban nincs kétségbe esve, pozitívan áll a kezelésekhez.

„Heti kétszer kapok kezelést, reménykedve abban, hogy az életem hátralévő napjait nem székben kell leélnem. Szokatlan helyzet ez egy volt csatárnak, aki egészségesen rugdosta a gólokat vagy éppen kiszolgálta társait, s noha mozgásban korlátozott lettem, a hangulatomat nem befolyásolja a betegség.

Optimista vagyok, bár rohanni ezentúl már biztosan nem tudok, bizakodom a felépülést illetően – és hinni szeretnék abban is, hogy megszabadulhatok a kerekesszéktől.

Olvasói sztorik